Yazar Ve Sanatçı Evi’Nde “Filozof Çoban” Adlı Romanın Söyleşisi Ve İmza Günü Gerçekleşti

Çanakkale Belediyesi Yazar ve Sanatçı Evi Yazar Erol Uçar’ı ağırladı. Uçar, “Filozof Çoban” isimli romanını ve yazım hayatını gelen konuklar ile paylaştı.

Etkinliğe Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, çok sayıda basın mensubu ve kent halkından edebiyatseverler katılım gösterdi.

1972 Çanakkale doğumlu olan Erol Uçar, 1993 yılında Çanakkale Olay Televizyonu’nda çalışmaya başlayarak medya sektörüne girdi. Şu anda Ton TV’de kameraman olarak görev yapan Uçar, çok sayıda şiir ve deneme yazısı kaleme aldı. Çanakkale’de geçen ve 40’lı yaşlara kadar dağda yaşamış, medeniyet ve teknolojiden uzak kalmış bir çobanın hikâyesinin anlatıldığı “Filozof Çoban” yazarın yayınlanan son romanı.

Romanda, çobanın medeni dünya ve internet ile tanışarak, doğa değerleri ve insani değerler arasında gidip gelmesi işlenirken, insanların doyumsuzluğuna, açgözlülüğüne, termik santrallere ve Kaz Dağları’ndaki maden aramalarına değiniliyor.

15.10.2015 (13.14)