Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 10 Kasım Atatürk'ü Anma Mesajı...

Tüm yaşamını vatanı ve yurttaşları için harcayan, tarihin kaydettiği en büyük devrimcilerden Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün sonsuzluğa uğurlanışının 77. yıl dönümünde onu sevgi, gurur ve özlemle bir kez daha anıyoruz.

Onun esareti benliğine ve yurttaşlarına yakıştıramayan ruhu, onuru, milletine olan inancı ve ona inanan milyonların mücadelesi ile bugün hepimiz Türkiye Cumhuriyeti bayrağı altında özgürce nefes alıp veriyoruz.

Duyduğumuz minneti kelimeler ile anlatmak zor, hatta imkânsız. Ata’ya minneti ifade etmenin en güzel ve anlamlı yolu bıraktığı mirasa sahip çıkarak, onu daha da ilerilere taşımak için var gücümüzle çalışmak olacaktır.

"Memleketi bir çağdan alıp yeni bir çağa götürdük" diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi mirasına sahip çıkmak için bugün hepimize düşen ortak görev yine yıllar önce Atatürk'ün de ifade ettiği gibi "Ulusal değerlere, bilince, Cumhuriyet'e sahip çıkmak, Çanakkale'yi, Kurtuluş Savaşı'nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmak" olmalıdır.

Aramızdan ayrılışının üzerinden 77. yıl geçen, ancak her geçen gün yüreklerimizde ölümsüzleşen Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ışık ve hayat kaynağı olmaya devam eden düşünceleriyle aydınlattığı yolda yürümeye devam ederek sevgi ve saygıyla anıyor, Barışın Kenti Çanakkale halkı adına şükranlarımızı sunuyorum.

Saygılarımla

Ülgür GÖKHAN