Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Ve Dayanışma Günü Mesajı...

25 Kasım 1960'ta Dominik Cumhuriyeti'n de diktatörlüğe karşı mücadele eden üç kadına tecavüz edilerek vahşice öldürülmesinin ardından 25 Kasım, Birleşmiş Milletler tarafından "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma  Günü" olarak ilan edilmiştir.

25 Kasım, insanlık tarihi boyunca kadınlara uygulanan şiddetin, insanlık ayıbının, utancın yıldönümü olduğu gibi, aynı zamanda kadınların erkek egemen toplumsal şiddete karşı duruşunun da yıldönümü olmuştur.

İçinde bulunduğumuz 21. yüzyılda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hala şiddet gören, hakarete uğrayan kadınlarımız, töre uğruna öldürülen, çocuk yaşta evlendirilen, eğitim hakkı engellenen genç kızlarımız bir utanç tablosu olarak karşımıza çıkmakta, tehdit ve baskı ile özgürlükleri kısıtlanmaktadır.

Son yıllarda ülkemizde kadına karşı şiddetin, kadın cinayetlerinin sayısı giderek ürkütücü boyutlara ulaşmaktadır. Üstelik bu cinayetlerin büyük çoğunluğunun faillerinin eski eşler, kardeşler ve yakın akrabalardan oluşuyor olması daha da dehşet vericidir.

Daha birkaç gün önce Samsun’da Doktor Aynur Dağdemir, boşandığı eşi tarafından çalıştığı hastanede tehdit edilen hemcinsine destek olmak isterken, bilgiyle, eğitimle ilmek ilmek ördüğü biricik yaşamından oldu.

Barışın Kenti Çanakkale’den, tüm dünyada, her bireye eşit yaşam olanaklarının sağlanması için sesimizi yükseltiyor, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Gününde tüm kadınlarımızın yanında ve destekçisi olduğumuzu belirterek sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Ülgür GÖKHAN

24.11.2015  (16.10)