Genç Yönetmenler 'Çanakkale Ruhu'nu Anlattı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından bu yıl ilki düzenlenen ‘’1. Çanakkale Kısa Film Festivali’’ 26-27 Kasım tarihleri arasında gerçekleşti.

Çanakkale Belediyesi’nin de katkı sunduğu ve Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında ana teması ‘Çanakkale Ruhu’ olarak belirlenen festivale katılan 20 adet filmden 15’i ön elemeyi geçerek, gösterime sunuldu. İki gün boyunca devam eden gösterimlerin son gününde ise dereceye giren kısa filmler için ödül töreni düzenlendi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ödül törenine Vali Hamza Erkal’ın eşi Hanife Erkal, Belediye Başkan Vekili Bilge Şimşek, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı. Ayrıca, Yeşilçam’ın ünlü aktrislerinden Filiz Akın da onur konuğu olarak törene katıldı.

Çanakkale Belediyesi’nin ana sponsor olarak katkı sunduğu film festivalinin ödül töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkan Vekili Bilge Şimşek, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı nedeniyle kentte yıl boyunca pek çok etkinliğin düzenlendiğini belirterek, 1. Çanakkale Kısa Film Festivali’ne destek ve katılım sağlayan kişi ve kurumlara da teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından ise,  dereceye giren filmlerin yönetmenlerine ödülleri takdim edildi. Birinciye 10.000 TL, ikinciye 5.000 TL ve üçüncüye 3.000 TL para ödülünün verildiği kısa film festivalinde birinciliği Dumlupınar Son Dalış filmiyle Doruk Can Akça, ikinciliği Sonsuza Kadar Dumlupınar filmiyle Erkan Özcan ve üçüncülüğü de Siper İçinde filmiyle Ali Kerem Gülermen kazandı.

Ödül törenine onur konuğu olarak ünlü oyuncu Filiz Akın’a da onur ödülü takdim edilirken, Akın, “Beni çok güzel, çok sıcak karşıladınız. 50 senedir karşınızdayım. Bana gösterilen sevgiye, şefkate, saygıya bütün kalbimle teşekkür ediyorum” diye konuştu. Film festivaline katılım sağlayan genç yönetmenleri tebrik eden Akın, “Çanakkale ruhunu kısa bir zamanda anlatmak ve mesajı vermek çok zordur. Bu topraklarda ne sevgilerin, ne duyguların, ne dostlukların, ne hayatların kaybolduğunu bize anlattılar. Çok kıymetli bir iş yapmışlar. Hepsini tebrik ediyorum” dedi.

Törende, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, katkılarından dolayı Çanakkale Belediyesi adına Belediye Başkan Vekili Bilge Şimşek’e de teşekkür plaketi takdim etti.

30.11.2015  (15.44)