Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın 5 Aralık Kadınlara Seçme Ve Seçilme Hakkı Verilmesi Kutlama Mesajı...

Bir toplum, bir millet erkek ve kadın denilen iki cins insandan meydana gelir. Mümkün müdür ki, bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça, diğer kısmı göklere yükselebilsin!

Mustafa Kemal ATATÜRK

Kadın ve erkek gibi birbirini tamamlayan iki yarımın bir yarısı karanlıkta iken, diğer yarısının aydınlıkta kalması, bir yarısı eğriyken diğer yarısının dik durabilmesi mümkün değildir.

5 Aralık 1934’de kadınların elde ettiği seçme ve seçilme hakkı, kuşkusuz ki karanlık zihniyeti yıkmak, kadını insan olmanın gereği hakkını kullanabilir kılmak adına atılmış en önemli adımlardan biridir.

İnsan; kadın ya da erkek olması gözetilmeksizin insan olduğu için pek çok hakkın da sahibidir. Sanatta, siyasette, edebiyat ve bilimde kadınlarımızın başarıları ile övünen bir ülke olarak, kadınlarımızın insanlık haklarını görmezden gelen, hala onları töreye kurban eden, kız çocuklarımızın çocuk dünyalarını çalan karanlık zihniyetlerle mücadelemiz bitmeyecektir.

Kadınlarımızın yerelde, genelde tüm siyasi arenalarda, meslek odalarında, iş dünyasının tüm yönetim süreçlerinde daha çok görev alma adına ısrarlı olmalarını, önlerine çıkarılan engelleri tüm kararlılıklarıyla bertaraf etmelerini diliyorum.

Varlıkları ile ellerinin değdiği her yeri, her şeyi değiştiren, dönüştüren, güzelleştiren, yaşanılır kılan tüm kadınlarımızın bu önemli gününü kutluyor, saygılarımı sunuyorum.

Ülgür GÖKHAN

04.12.2015  (16.19)