Anasayfa > SOSYAL YAŞAM > Belediye Sanat Toplulukları

Çanakkale Belediyesi Teoman Alpay Korosu

Türk Sanat Müziği Korosu Kasım 1998 yılında Muammer Tan ve Ahmet Biçerer tarafından Çanakkale Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği çatısı altında kurulmuştur.

Haziran 2001’de Ahmet Biçerer’in Koro’dan ayrılması üzerine Koro, Muammer Tan’ın başkanlığında 30 Mart 2004 tarihine kadar ÇYDD bünyesinde 14 konser, 3 THM – TSM ortak konseri, 2 yerel televizyon canlı yayın programı gerçekleştirmiştir.

Nisan 2004’ten sonra Koro, Çanakkale Turizm Tanıtma Derneği bünyesinde çalışmalarını sürdürmüş, Haziran 2005 tarihine kadar 3 konser, 2 yerel TV canlı yayın programını da bu dernek adına yapmıştır.

Eylül 2005’ten itibaren Çanakkale Atatürkçü Düşünce Derneği himayesinde çalışmalarına devam ederek 11 önemli konsere imza atmıştır.

Koro, Ekim 2008 tarihinden itibaren faaliyetlerine İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü çatısı altında devam etmiş, Eylül 2015 sonuna kadar 66 konser icra etmiştir.

Kasım 1998 – Kasım 2015 tarihleri arasında 97 konser, 4 televizyon canlı yayın programı olmak üzere toplamda 101 etkinlik gerçekleştirmiş olup, bahse konu konserler 4 sunucu eşliğinde, 5 koro şefinin yönetiminde gerçekleşmiştir.

Eylül 2015 tarihinde Çanakkale Belediyesi bünyesine çalışmalarına başlayan Koro, Çanakkale Belediyesi Teoman Alpay Türk Sanat Müziği Korosu adını alarak, 28 Eylül 2015 tarihinden itibaren Ece Ayhan Kültür Evi’nde çalışmalarına başlamıştır.