Asker Ailesi Yardımları Devam Ediyor

Çanakkale Belediyesinin sosyal alandaki faaliyetlerinden biri olan Asker Ailesi Yardımı Projesi devam ediyor.

Bu kapsamda, askerin hizmete alındığı tarihten, terhisini takip eden 15. günün sonuna kadar olan sürede askerin anne, baba, kardeşleri, eşi ve çocukları Asker Ailesi Yardımından yararlanabilir.

Bu yardımdan yararlanabilmek için;

*Askerin anne, baba, kardeşleri, eşi ve çocuklarından biri olması,

*Ailenin temel ihtiyaçlarının askere giden tarafından temin edilmesi ve başka herhangi bir geçim kaynağının bulunmaması,

*Ailede asker dışında çalışan varsa aldığı ücretin asgari ücretin altında olması,

*Yardım alacak kişinin üzerine herhangi bir gayrimenkul kaydının bulunmaması,

*Yardım alacak kişinin SGK’da aktif sigortalı ya da emekli olmaması,

*Asker ve yardımı alacak kişinin Çanakkale Merkez ilçe sınırlarında ikamet ediyor olması,

*Çanakkale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca verilen Asker Ailesi Yardımından faydalanmıyor olmak gibi şartlar aranmaktadır.

Bu şartlara uyan kentlilerimiz; başvuru dilekçesi, Askerlik Şubesi onaylı Askerlik Belgesi, Başvuru sahibinin Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği belgesi, başvuru sahibinin son 1 yıllık SGK kayıtları ve kız kardeşin boşanması durumunda ayrılık belgesi ile Çanakkale Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne başvuruda bulunabilir.

02.03.2016  (11.04)