Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğunun Yeni Oyunu “Babayiğit” İzleyici İle Buluştu

Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğu, Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü ortaklığı ile düzenlenen 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü Ekinlikleri kapsamında, yeni oyunu Babayiğit’in prömiyerini gerçekleştirdi.

Oyun 25 Mart 2016 Cuma günü Süleyman Demirel Konferans Salonu’nda sahnelendi. Naz Özdemir’in yönetmenliğini yaptığı oyunda Özde Zeynep Yurdabal, Kübra Uğur, Semih Kaynak, Ali Gülgen, Cenk Kurt, Sevgi Ergün, Ezgi Gökçe, Hasan Sami Er, Cahit Sarp, Birkan Çetin, Sedat Gökçen, Mustafa Çimen, Uğur Yıldırım, Emine Kanmaz, Esra Kahveci, Cansu Günaydın, Çiğdem Şengezer, Nuray Aslan rol alıyor.

İrlanda tiyatro hareketinin öncü yazarlarından John Millington Synge'in en başarılı eseri sayılan "Babayiğit" Christy Mahon adlı çekingen bir köy delikanlısının gerçek kimliğinin bilincine vararak kendini yeniden yaratmasını anlatıyor. Oyunun başında pısırık bir genç olarak karşımıza çıkan Christy, Mayo köylülerine anlattığı hikâye sayesinde onların hayranlığını kazanıyor. Bu hayranlığı sürdürmek isteyen Christy hayal gücünün yardımı ve kendine olan güveninin artması ile kendini yeniden yaratıyor, uydurma bir kahramanken gerçek bir yiğit olarak sahneden çıkıyor.

Yaklaşık iki saat süren oyun, başarılı dekoru ve topluluk oyuncularının başarılı performansı ile göz doldurdu. Oyunun sonunda sahneye çıkan Yönetmen Naz Özdemir, izleyicilere gösterdikleri ilgi için teşekkür etti.

28.03.2016  (14.16)