Kariyer Ve İş Geliştirme Ofisi'nin Proje Süreci Başarıyla Tamamlandı

Güney Marmara Kalkınma Ajansının 2015 Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında, Çanakkale Koza Gençlik Derneği’nin hazırladığı Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu ile Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu’nun ortak olduğu “Çanakkale Kariyer ve İş Geliştirme Ofisi” projesinde sona geldi. Proje kapsamında yaklaşık 700 gence ulaşılırken, Ofisin çalışmaları devam edecek.

Ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan işsizlik konusunda gençlere destek olmak ve kariyer planlaması yapmalarına olanak sağlamak amacıyla Çanakkale Belediyesinin de katkı verdiği projenin tamamlanması nedeniyle Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sürücü, Çanakkale Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Hülya Candan ile Kariyer ve İş Geliştirme Ofisi koordinatörleri Celil Kankaya ve Doğancan Çetin ile Çalışma ve İş Kurumundan İş ve Meslek Danışmanı Ahmet Şarman Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette, geçtiğimiz Kasım ayında Belediye İş Merkezinde faaliyetlerine başlayan Çanakkale Kariyer ve İş Geliştirme Ofisinde yaklaşık 700 gence çeşitli meslek edindirme eğitimleri, danışmanlık ve kariyer planlama desteği sunulduğu belirtilirken, dönem boyunca verilen kurslar ve gerçekleştirilen faaliyetler hakkında da Proje Koordinatörü Celil Kankaya tarafından Başkan Gökhan’a bilgiler verildi.

Kankaya, gençlerin iş, meslek ve istihdam ile ilgili sorunlarını ölçmek adına Türkiye genelinde ilk sayılabilecek bir saha çalışması gerçekleştirildiğini de ifade ederek, çalışmanın sonuçlarının ilerleyen günlerde paylaşılacağı bilgisini de verdi. Kankaya ayrıca, 15-29 yaş arası gençlere hizmet veren Kariyer ve İş Geliştirme Ofisi projesi kapsamında liseleri de ziyaret ederek, liseli gençlere meslek ve istihdam konularında bilgilendirme yapıldığını da sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kariyer ve İş Geliştirme Ofisinin Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Koza Gençlik Derneği, Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu ile Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu kurumlarının ortaklaşa çabalarıyla başarılı bir süreç geçirdiğini belirterek, ilgililere teşekkür etti. Başkan Gökhan, Ofisin sürdürülebilirliğinin önemli olduğunun altını çizerek, Ofisin çalışmalarına devam etmesi ve hizmet kalitesinin artması adına yeni bir mekana geçiş yapmasının da sağlanması gerektiğini ifade etti.

18.04.2016  (17.08)