Sonik Kuyu Üç Kenti Birbirine Bağladı

Avustralyalı sanatçı Allan Giddy'nin "Sonik Kuyular Projesi" kapsamında, Çanakkale, Avustralya’nın Sidney kenti ve Yeni Zelanda’nın Wellington kentlerinde kurulan sonik kuyular aracılığıyla kentler seslerini birbirine duyurdu. 23 Nisan’da açılışı gerçekleşen Sonik Kuyu aracılığıyla Çanakkale ve Yeni Zelanda’nın Wellington kentleri arasında kardeş şehir anlaşması da imzaladı.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Avustralya'nın Çanakkale Konsolosu Nicholas Sergi, Yeni Zelanda'nın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Ed McIsaac, sanatçı Allan Giddy ve çok sayıda kentlinin katıldığı Sonik Kuyu açılışı, 23 Nisan Cumartesi günü İskele Meydanında gerçekleşti.

Çanakkale-Sidney-Wellington kentlerinde eş zamanlı olarak gerçekleşen açılışta Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale’den binlerce kilometre ötedeki Sidney ve Wellington kentlerine sesini duyurmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Başkan Gökhan, sonik kuyu aracılığıyla Wellington Belediye Başkanı Celia Wade-Brown ve Türkiye’nin Wellington Büyükelçisi Damla Yeşim Say ile konuşurken, Sidney’deki yetkililerle de görüştü.

Açılışın ardından Wellington ve Çanakkale arasında kardeş şehir protokolü de eş zamanlı olarak imzalandı. Başkan Gökhan, sonik kuyu başında protokol metnini okuyarak, imzaladı.

3 kenti eş zamanlı olarak birbirine bağlayan Sonik Kuyu, kentlilerden de büyük ilgi gördü. Açılış töreninin ardından kentliler Sonik Kuyu’nun başına gelerek seslerini Yeni Zelanda ve Avustralya’ya duyurdu. Sonik Kuyu, 3 ay boyunca İskele Meydanında açık kalacak.

25.04.2016  (17.25)