Kaz Dağlarına Sahip Çıkmaya Gidiyorlar!..

Çanakkale Belediyesi tarafından “Kaz Dağlarına Sahip Çıkmaya Gidiyoruz” sloganıyla bu yıl yıl 6. kez düzenlenen Kaz Dağları gezileri büyük bir ilgi ile 7 Mayıs Cumartesi günü başladı.

Oksijeni, suyu ve doğasıyla eşsiz güzellikteki bir bölge olan Kaz Dağlarını rehber eşliğinde kapsamlı bir şekilde gezme fırsatı bulan kentlilerimiz, Cumartesi sabah 09.00’da Belediye önünden hareketle başladıkları etkinlikte, Bayramiç’te gerçekleşen kahvaltı molasının ardından İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy’un evini ziyaret etme fırsatı buldu.  Kentlilerimiz bununla birlikte Bayramiç’te 17. yüzyılda yapıldığı bilinen tarihi Hadımoğlu Konağını da gezerek bilgiler aldı.

Tarihi gezilerin ardından Kaz Dağlarında Ayazma bölgesinde doğa yürüyüşü gerçekleştiren kentliler, rehber eşliğindeki bu gezide bölgenin tarihi ve mitolojik değerlerinin yanı sıra doğal güzellikleri de keşfetme şansı buldu.

Öğle yemeğinin ardından Kaz Dağları bölgesinde altın arama faaliyetleri sırasında gerçekleşen çalışmaları ve bu çalışmaların sebep olduğu tahribatları da görme fırsatı bulan kentlilerimiz, gezi ile birlikte bir yandan Kaz Dağlarının eşsiz güzelliklerini keşfetti, aynı zamanda bölgeyi tehdit eden altın madeni arama ve işletme çalışmaları sonucunda oluşacak kayıplara ilişkin de bilgi sahibi oldu.

7-8 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen bu yılın ilk gezisi Anneler Gününe denk geldiğinden dolayı, geziye katılan kentlilerimize Belediye Başkanı Ülgür Gökhan adına hazırlanan mendiller de hediye edildi.

Öte yandan bu yıl 7 Mayıs-29 Mayıs 2016 tarihleri arasında ilk etabı gerçekleşecek olan geziler, Ramazan Ayından sonra 16 Temmuz tarihi itibariyle yeniden başlayarak, 28 Ağustos 2016 Pazar günü sona erecek. Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleşecek olan gezilere katılmak isteyen kentlilerimiz Çanakkale Belediyesi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü İletişim Masalarına başvurarak ya da 444 17 17 nolu telefonu arayarak Çağrı Merkezimizden randevu alabilirler.

09.05.2016  (17.25)