Kardeş Kent Osnabrück'te Mayıs Haftası Kutlandı

Çanakkale Belediyesinin kardeş kenti olan Osnabrück’te her yıl geleneksel olan kutlanan Mayıs Haftası etkinlikleri bu yıl da ilgi gördü.

Etkinliklere Çanakkale’den de Belediye Meclis Üyeleri Yalçın Ülkü ve Tülay Ömercioğlu, Çanakkale Belediyesi Fen İşleri Müdürü Hakan İnci, Çanakkale Belediyesi Zabıta Komiseri Sadık Mithat Top ile Esenler Mahalle Muhtarı Nazife Aydın katıldı. Çanakkale Elçisi Begüm Bucak’ın ve eski Çanakkale Elçisi Meltem Erden’in de eşlik ettiği heyet, Osnabrück’ün diğer kardeş kent temsilcilerinin de katıldığı etkinlikler kapsamında ilk olarak ortak barış metni imza törenine katıldı. “Barışı Garantileyen Bir Enstrüman Olarak Kardeş ve Dost Kentlik İlişkileri” isimli ortak bildiriye etkinliklere katılan tüm kardeş kent temsilcileri imza attı.

Etkinlikler kapsamında Osnabrück Belediye Başkanı Wolfgang Griesert’in eşlik ettiği temsilciler, Tarihi Belediye Binasının Barış Salonundaki resmi törene de katılırken, Mayıs Haftasının açılış töreninin ardından etkinlik alanlarını gezme fırsatı buldu.

Çanakkale heyeti, Mayıs Haftası etkinliklerinin yanı sıra Osnabrück İtfaiyesini de gezme şansı bulurken, Bremen gezisi ve diğer kardeş kent temsilcileriyle birlikte gerçekleştirilen ortak etkinliklere de katıldı.

17.05.2016  (11.50)