Kültür Ve Sanatın Kenti Çanakkale…

Çanakkale Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından her yıl olduğu gibi 2015 yılı kapsamında kültür ve sanat alanında birçok etkinlik düzenlendi. Kentin çeşitli noktalarında düzenlenen etkinliklere sanatseverler tarafından yoğun ilgi gösterildi.

Son bir yılı kapsayan tiyatro etkinliklerine 18.950 seyirci katılımı gerçekleşti. Çanakkale Belediyesi’nin sanat ile kentliyi buluşturduğu diğer bir alan ise belediye bünyesinde faaliyet gösteren ve 270 koristin yer aldığı Teoman Alpay Korosu, Demli Sesler Korosu, Türk Halk Müziği Korosu ve Türk Sanat Müziği Korolarıdır. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen kapalı mekan müzik ve dans gösterilerine 8.710 sanat sever katıldı.

Diğer taraftan Çanakkale Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Yazar ve Sanatçı Evi’nde, Plastik Sanatlar, Görsel Sanatlar, Geleneksel Türk El Sanatları gibi birçok alanda çalışmalar yapılmaktadır. Son bir yılda 2.321 kişi bu çalışmalara katılarak, sanatsal alanda birçok esere imza attı.

Ayrıca kentte yer alan Troia Sosyal Yaşam Evi, Esenler Sosyal Yaşam Evi ve Barbaros Sosyal Yaşam Evlerinden son bir yılda 5.727 kişi yararlandı. Sosyal Yaşam Evlerinde ücretsiz olarak eğitimler, kurslar, sosyo kültürel (sinema, tiyatro, gezi, gösteri, kermes vb.) etkinlikler düzenlenmektedir.

Kentin önemli kültürel ve sanatsal değerlerinin yer aldığı bir diğer alan ise Kent Müzesi ve Seramik Müzesidir.  Son bir yılda değerli eserlerin yer aldığı müzeleri 22.369 kişi ziyaret etti.

Çanakkale Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen faaliyetler ile kent yaşamı, kültür ve sanat ile bir bütün halini almıştır. Kentin sosyo-kültürel değerleri ile çağdaş sanat anlayışını buluşturan faaliyetler önümüzde ki süreçte de devam edecektir.

Kentimizle ilgili olarak www.onedio.com‘da yer alan habere göre;

Metropollerden Derhal Uzaklaşıp, Çanakkale’ye Yerleşmeniz İçin 17 Neden

1. İstanbul’dan sonra boğazı bulunan ikinci şehirdir Çanakkale.

2. Gökçeada ve Bozcaada’ya sahip bir şehirden bahsediyoruz.

3. Çanakkale'de “kompakt” bir metropol havası vardır.

4. Zengin bir sosyal hayat sizi bekler.

Çanakkale size kendi ölçeğinde şehirlere göre zengin bir sosyal hayat sunar. Festivallerden konserlere, kültür sanat etkinliklerinden hobi merkezlerine kadar Çanakkale ummayacağınız bir sosyal hayata sahiptir.

5. Organik tarım standardınız olur.

6. Süt ve süt ürünleri diyarıdır.

7. Gelibolu Tarihi Milli Parkı'nın verdiği huzura tanık olabilirsiniz.

8. Troya ile Anadolu Medeniyetini keşfedebilirsiniz.

9. El değmemiş bir doğada gün batırmak için Babakale ve Gülpınar.

10. Kazdağları-Ayazma Tabiat Parkı ile farklı bir Kazdağlarına tanık olursunuz.

11. Sörf’ün her çeşidini yapabilirisiniz.

12. Sadece karadaki güzellikleri değil suyun altındaki güzellikler için dalış öğrenebilirsiniz.

13. Misafirperver insanlarıyla Çanakkale size hoşgörü iklimi sunar.

14. Havası, suyu temizdir.

15. Assos-Behramkale’yle sakinliği iliklerinizde hissedersiniz.

16. Türkiye’nin en lezzetli deniz ürünlerini burada yersiniz.

17. Seramik sizin yeni hobiniz olacak.

14.06.2016  (13.40)