Çanakkale Belediyesi Unutulmayacak Bir Konsere Ev Sahipliği Yaptı

Çanakkale Belediyesi düzenlediği kültür etkinlikleri ile kentliyi birbirinden değerli sanatçılarla buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda 13 Ağustos 2016 Cumartesi günü Türk müziğinin önemli seslerinden Selda Bağcan, Özgürlük Parkında verdiği muhteşem konseriyle Çanakkalelilerle buluştu.

Birlik, beraberlik barış ve demokrasi adına düzenlenen konser, kent halkının yoğun katılımı ile gerçekleşti. Selda Bağcan sahneye çıktığı ilk andan itibaren sıcak tavırları ile başarılı orkestrasının eşliğinde şarkılarını seslendirdi. Demokrasi şehitlerinin anıldığı gecede şarkılar, hep bir ağızdan birlik ve beraberlik için söylendi. Coşkulu kalabalık gece boyunca Bağcan’a dev koro şeklinde ve halaylar ile eşlik etti.

Gecenin sonunda Selda Bağcan’a teşekkür ederek çiçek ve Çanakkale Seramiği takdim eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, “Bu seneki festivalimizi menfur darbe girişiminden dolayı yapamıyoruz. Ancak, bu sıkıntılı günlerin giderilebilmesi için, yüreğimize biraz su serpilmesi için bir sanatçıyla buluşmamız gerekti. Bu da tabi ki halkın sanatçısı Selda Bağcan’dan başkası olamazdı. Selda Bağcan demek, demokrasi demek, özgürlük demek, insan hakları demek, halktan yana olmak demek. Şarkılarının içeriği de böyle biliyorsunuz” diye konuştu.

Başkan Gökhan, “Uğur Mumcular, Çetin Emeçler, Ahmet Taner Kışlalılar, Muammer Aksoylar ve Bahriye Üçoklar; bunlar demokrasi şehitleri. Gezi Parkı’nda bunlara karşı çıkanlar, onlardır demokrasi şehitleri. Bu kanlı darbe teşebbüsçülerine karşı koyan 290 tane memleket evladı da şehitlerimizdir. Hepsi demokrasi şehidi. Biz de 50 yıldır demokrasi için nöbet tutuyoruz. Mustafa Kemal’in nöbetini tutuyoruz. Cumhuriyetin nöbetini tutuyoruz. Demokrasinin nöbetini tutuyoruz. Bundan sonra da tutmaya devam edeceğiz. Dolayısı ile işte bugünlere özgü sevgili Bağcan’ı getirmemiz gerekiyordu. Biz de onu yaptık. Değerli Çanakkaleli hemşerilerim, Mustafa Kemal’in doğduğu topraklarda, Cumhuriyet ilkelerine sonuna kadar sahip çıkacağız. Demokrasiye sonuna kadar sahip çıkacağız” dedi.

Başkan Gökhan’ın büyük alkış alan konuşmasının ardından yılların eskitemediği sanatçı Selda Bağcan, Özgürlük Parkını dolduran binlerce Çanakkaleli ile son bir şarkı daha seslendirerek, konserini noktaladı.

15.08.2016  (16.06)