Cumhuriyet Bayramı Etkinliklerle Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Çanakkale’de de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı kapsamında ilk tören, 28 Ekim Cuma günü Cumhuriyet Meydanında düzenlendi. Vali Orhan Tavlı, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem başta olmak üzere kurum ve kuruluşların temsilcileri, siyasiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra öğrenciler ve kentlilerin katıldığı çelenk sunma töreni, Valilik, Boğaz ve Garnizon Komutanlığı ile Çanakkale Belediyesi çelenklerinin Atatürk büstüne sunulmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile son buldu.

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri 29 Ekim sabahı, Valilik makamında gerçekleşen tebriklerin kabulü ile başladı. Valilik makamındaki bayramlaşmanın ardından, Kordon boyunda resmi tören gerçekleşti. Törene, Vali Orhan Tavlı, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem, Çanakkale Milletvekilleri Avukat Muharrem Erkek ile Bülent Öz başta olmak üzere çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcisi ile öğrenciler, askeri erkan ve kentliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Vali Orhan Tavlı, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem alandaki kentlilerin Cumhuriyet Bayramını kutladı. Ardından Vali Tavlı, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaparken, öğrenciler de Cumhuriyet şiirleri okudu.

Halk oyunları gösterisinin ardından resmi geçit töreniyle birlikte tören son bulurken, protokol ve kentliler, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı tekneler ve römorkörler, sahil güvenlik botları, deniz polisinin botları ve bir çok yelkenli tarafından denizde gerçekleştirilen gösterileri izledi. Protokol ardından Cumhuriyet Bayramı kapsamında pek çok kurum ve kuruluşun kordon boyunda açtığı stantları da gezerek kentlilerle bir araya geldi.

29 Ekim etkinlikleri kapsamında akşam saatlerinde düzenlenen Cumhuriyet Resepsiyonu da ilgi gördü. Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yıldönümü Çanakkale`de büyük bir coşkuyla kutlandı. Etkinlikler kapsamında düzenlenen Cumhuriyet Resepsiyonu’na ilgi oldukça yoğundu. Çok sayıda davetlinin katıldığı resepsiyon, Barış Korosunun Cumhuriyet Bayramına özel mini konserinin ardından, pasta kesimi ve 10. Yıl marşının okunması ile devam etti.

31.10.2016  (16.14)