Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın Uğur Mumcu'yu Anma Mesajı...

Daha dün gibi akıllarımızda. Çok değil, 24 yıl geçti üzerinden. Yüreğimizden vurulduk bir kez daha, sesimiz kesildi, nefes almakta zorlandık. Baskı altında, tehdit altında bile, bir çoklarımızın düşüncelerini dile getiren, gerçeğin peşinden koşan ve doğru bilgi sunan bir gazeteci-yazar arkadaşımız daha ayrıldı yanımızdan. Uğur MUMCU, yüreği vatan sevdasıyla dolu bir eş, bir baba, bir yazar... Ülkemizin şüphesiz ki en büyük değerlerinden birisiydi.

Karanlıkları aydınlığa çıkartmayı benimsemişti. Çok araştırırdı, somut bilgiler sunardı. Korkmazdı hiç, gizlenen gerçekleri yazardı.

Uğur MUMCU her şeyi aydınlatmaya çalıştı fakat kendi cinayetinin sorumluları bir türlü bulunamadı.

Bir yazar düşünün. Yazdıkları ve söyledikleri her gün yepyeni anlamlar kazanan, her gün içinde bulunduğunuz durumu tekrar tekrar anlatan.  Toplumun aydınlanmasına gönlünü vermiş, hayatını Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK ilkelerini yaşatmaya adamış büyük bir adam. İşte bu adam dünya döndükçe hep aklımızda kalacak, hep yolumuzu aydınlatacak.

Adalet ve Demokrasi Haftasında; 24 Ocak 1993’te katledilen gazeteci yazar Uğur MUMCU ve suikastlar sonucu yaşamını yitiren tüm gazetecilerimizi, tüm yazarlarımızı ve yine 24 Ocak günü Diyarbakır Emniyet Müdürü iken makam aracında uğradığı alçak bir saldırı sonucunda hayatını kaybetmiş ve faili hala bulunamamış Gaffar Okkan’ı ölümlerinin yıldönümünde sevgi, saygı ve özlemle anıyorum.

Ülgür GÖKHAN

23.01.2017 (16.42)