Altın Yıllar Yaşam Merkezi'nden Mektup Var!..

2013 yılında faaliyetlerine başlayan, 2015 yılından bu yana da yeni binasında hizmet vermeye devam eden Altın Yıllar Yaşam Merkezi, 65 yaş üstü kıdemli kentlilerimizden tam not alıyor. Katılımcıların spordan resime, teknolojiden müziğe pek çok aktiviteden yararlandığı, psikolojik, bilişsel ve fiziksel pek çok destek etkinliğin gerçekleştiği Altın Yıllar Yaşam Merkezinin kıdemli kullanıcıları artık bir aile oldu... Merkez katılımcılarından Cumhuriye Çalık da, kaleme aldığı mektubunda Altın Yıllar Yaşam Merkezi'ne ilişkin duygularını şöyle ifade ediyor;

"Başta Belediye Başkanı olmak üzere Altın Yıllar Yaşam Evine emeği geçen, katkıda bulunan herkese teşekkür ederim.

Ne de güzel düşünüp bu merkezi yapmışlar. Kadın, erkek yaşlılara yaşam evi yapmışlar. O yaşlı eller ne güzel işler yapmışlar. Teşekkür ederim Başkanım size.

Yaşlı deyip de geçmeyin yaptıkları işe paha biçmeyin. Onlar öpülesi ellerdir. İlk gördüm duygulanıp ağladım. Şimdi artık ben de buradayım. Çok ama çok teşekkür ederim Başkanım size.

Birkaç faaliyete katıldım. Hepsinden ayrı ayrı tat aldım. Şimdi artık ben de Altın Yıllardayım. Çok teşekkür ederim Başkanım size.

Belediye Başkanını hiç görmedim. Tanışmadım, bilmiyorum. Birkaç sözcük ile teşekkürler, çok yükseklerde görmeyi dilerim.

Dost ararken buldum Altın Yıllar Evini. Eşim dostum, bacım, kardeşlerim toplanmışlar Altın Yıllar Yaşam Evinde. Bir aile olup kaynaşmışlar burada.

Çeşit çeşit etkinliklerin hepsi burada. Altın Yıllar Yaşam Evi yalnız Çanakkale’de. Toplanıp gelmiş yaşlı kardeş bacılar. Tatlı dilli, güler yüzlü hocalar. Hepsi de bizler için uğraşıp çabalar.

Kimileri hayat kurup tablo yapmışlar. Kimileri satranç ile kaleleri yıkmışlar. Kimileri örgü nakış yapıp öğrenciye öksüzlere, yetimlere yardım yapmışlar. Kimileri şarkılarla türkülerle neşe katmışlar. İyi ki de Altın Yıllar Yaşam Evini yapmışlar. Katılımcılar adına emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Cumhuriye Çalık"

04.04.2017  (16.42)