"St@Y S@Fe” Projesi İçin Başvuruları Kaçırmayın!

Çanakkale Belediyesi Gençlik Çalışmaları Birimi’nin ortak olduğu “St@y S@fe” isimli proje, Romanya Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi. Proje kapsamında 15-25 yaş arası 6 genç Cernica / Romanya’da 15-23 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek Gençlik Değişimi projesine katılacak.

St@y S@fe, Türkiye, Litvanya, Slovakya ve Romanya’dan toplam 24 genci, internetin doğru kullanımı, nefret dilinin azaltılması, teknoloji bağımlılığının çocuk ve gençler üzerine artan tehlikesi konularında yaygın eğitime dayalı faaliyetlerle gerçekleştirilecek bir değişim projesidir. Proje, katılımcı gençlerin kendi ülkelerini ve kültürlerini tanıtmaları, yabancı düşmanlığı, ayrımcılık ve online nefret söylemi konularında bilgi ve farkındalıklarını arttırmayı; demokrasi, insan hakları ve Avrupa vatandaşlığı konusunda görev ve sorumluluklarını fark etmelerini ve katılımcılıklarını arttırmayı hedeflemektedir. Proje kapsamında; atölye çalışmaları, sunum faaliyetleri, münazaralar, geziler ve kültürler arası gece gibi faaliyetler gerçekleştirilecektir.

Koşullar;

Proje Romanya Ulusal Ajansı ve Erasmus + Programı kapsamında desteklenmektedir. Katılımcıların konaklama ve yeme-içme giderleri; koordinatör kurum tarafından karşılanacaktır. Pasaport giderleri katılımcılar tarafından karşılanacaktır. Vize harcamaları ve seyahat giderleri ilk önce katılımcılar tarafından gerçekleştirilecek, proje sonrasında bütün belgelerin (Bilet, dekont, boarding pass vb.) gönderilmesiyle, geri ödemesi koordinatör kuruluş tarafından gerçekleştirilecektir. Belediyemiz bu projede ortak olup, finansman yönetimine dahil değildir.

Projeye başvuru için orta seviyede İngilizce bilmek yeterli olup, dezavantajlı (ekonomik, sosyal, kültürel) gençlere öncelik verilecektir.

Başvuru şekli;

Son başvuru tarihi 1 Mayıs 2017 Pazartesi olup, Linkte yer alan online formu doldurmanız: https://www.facebook.com/canakkalegenclikbirimi/?fref=ts

Kendinizi tanıtan ve neden bu projede yer almak istediğinize dair 1 sayfalık İngilizce bir motivasyon mektubunu; emircilasin@canakkale.bel.tr adresine göndermeniz yeterlidir.

26.04.2017  (15.26)