Anasayfa > ÇANAKKALE > Kardeş Kentler > OSNABRÜCK / ALMANYA > Osnabrück' ten Haberler...

Osnabrück`Lü Gençler Ebru Sanatına Hayran Kaldı

Çanakkale’nin kardeş kenti Osnabrück’ten ‘Gençlik Değişimi’ programı kapsamında gelen öğrenciler  Çanakkale Belediyesi Yazar ve Sanatçı Evinde “Ebru” çalışmasında buluştular.

Kardeş Kent Elçisi Nurhan SÖZER tarafından organizasyonu yapılan çalışma kapsamında; Eğitmen  Gamze YÜKSEL Ebru sanatının tarihi süreci ve teknikleri hakkında bilgi verildi.

Ebru sanatı ile ilk kez karşılaşan gençler uygulama gerçekleştirirken çok eğlendiklerini, ebru sanatına hayran kaldıklarını  ve ürettikleri eserleri Osnabrück’e götüreceklerini belirttiler.

Schnupperkurs der Ebru-Kunst

Jugendliche aus der Partnerstadt Osnabrück haben sich bei einem Ebru-Malerei-Workshop im Schriftsteller- und Künstlerhaus der Stadt Çanakkale getroffen. Organisiert durch die Städtebotschafterin Nurhan Sözer wurden die Jugendlichen in die Geschichte und Techniken der Ebru-Kunst von der Künstlerin Gamze Yüksel eingeführt. Gleichzeitig hatte die Gruppe die Möglickeit, die Ebru-Kunst zu praktizieren und ihre Werke mit nach Osnabrück zu nehmen. Es war ein sehr heiterer Nachmittag.