Anasayfa > ÇANAKKALE > Kardeş Kentler > OSNABRÜCK / ALMANYA > Osnabrück' ten Haberler...

39. Mayıs Haftası Şenlikleri/Dıe 39. Osnabrücker Maıwoche

Resmi açılışı 13 Mayıs 2011’de gerçekleşecek olan Osnabrück Mayıs Haftası Şenlikleri, 23 Mayıs 2011 tarihine kadar devam edecektir.

Bu yıl da kent merkezindeki farklı etkinlikler misafilerini beklemektedir. Osnabrück Mayıs Haftası Şenlikleri, Avrupa’nın en büyük açık hava festivallerinden biri sayılmaktadır. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 600.000 kişi festivale katılmıştır. Osnabrück çevresinden, hatta yakın ülkelerden birçok kişi, konserleri, etkinlikleri ve lezzetli yiyecekleri kaçırmamak için Osnabrück’e gelmektedir. Mayıs Haftası Şenlikleri, Belediye Başkanı Boris Pistorius’un geleneksel olarak bira fıçısını açmasıyla başlayacaktır. Bu yıl ayrıca Osnabrück, geleneksel kardeş kent günlerini kutlayacaktır. Çanakkale Günü ise 20 Mayıs 2011’de gerçekleşecektir. Çanakkale Günü’nde, ziyaretçilere  “Grup Akasya” ve “Fire Chords Trio” grubu ile Türkçe müzik imkanı sunulacak, “Lazurie” dans grubu ise oryental dans şovlarıyla etkinliğe renk katacaktır. Gözleme ve ayran satışının yapılacağı günde, Çanakkale hakkında broşürler de sunulacaktır. Çanakkale’den de misafirler Osnabrück’e beklenmektedir.

Bu yıl ayrıca, ilk defa Çanakkale Günü’nde Çanakkale’li bayanlar tarafından üretilmiş takılar satışa sunulacaktır. 2010 yılında Çanakkaleli ve Osnabrücklü kadınlar Uluslararası Kadın Buluşması sırasında yakın arkadaş oldular. Çanakkale’nin Fahri Hemşehrisi Gaby Grosser öncülüğünde, kardeş kent elçileri Melek Akbay ve Johanna Schlottke’nin ve aynı zamanda Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Uluşal’ın da yardımıyla Elder Derneği, Türk Kadınları Birliği Derneği ve Kadın Girişimciler Kooperatifi üyesi bayanların yaptığı el yapımı takılar Osnabrück’e gönderildi. Takılar, Çanakkale Günü’nde Çanakkale dostları tarafından dostluğun sembolü olarak satışa sunulacaktır. Kadın Buluşmaları ve kadın derneklerinin birbirini destekleyici etkinlikleri gibi yeni projelerle, varolan ilişkilerin daha verimli, uzun süreye yayılmış ve kalıcı olması hedeflenmektedir.

DIE 39. OSNABRÜCKER MAIWOCHE

Die Eröffnung der Osnabrücker Maiwoche findet dieses Jahr am 13.05.2011 statt und ihre Festlichkeiten werden bis zum 23.05.2011 andauern. Auch in diesem Jahr werden wieder zahlreiche Besucher  erwartet, um an den Bühnen in der Innenstadt das abwechlungsreiche Programm zu genießen. Die Maiwoche gilt als eines der grössten Freiluft- Festivals Europas. Im letzten zählte die Stadt rund 600.000 Besucher. Viele reisen aus dem weiten Osnabrücker Umfeld, oder sogar aus dem nahen Ausland an, um sich Konzerte, Mitmachaktionen und Gaumenspezialitäten nicht entgehen zu lassen.  Die Maiwoche wird traditionell durch den Fassanstich des Oberbürgermeisters Boris Pistorius eröffnet.
Auch in diesem Jahr feiert die Stadt Osnabrück an den „Partnerstädte -Tagen“ wieder traditionell seine Partnerstädte. Der „Çanakkale-Tag” findet dieses Jahr am 20.Mai statt, hier werden dem Publikum die türkische Musikband “Akasya” und das “ Fire Chords Trio” sowie die orientalische Tanzgruppe “Lazurie” prasentiert. Ausserdem werden bei diesem Anlass Gözleme und Ayran, sowie İnformationsbroschüren über Çanakkale angeboten. Es ist mittlerweile Tradition geworden, dass auch Gäste aus Canakkale zur Maiwoche anreisen.

Erstmalig wird dieses Jahr auch Schmuck aus Canakkale angeboten. Im Jahr 2010 schlossen Frauen aus Canakkale und Osnabrück bei einem Frauentreffen in Canakkale enge Freundschaften. Unter der Leitung von Gaby Grosser als Ehrenbürgerin von Canakkale und der Mithilfe der Städtebotschafterinnen Melek Akbay und Johanna Schlottke, sowie der Vorsitzenden des Frauenrates der Stadt Çanakkale Frau Sevgi Uluşal, wurden selbstangefertigte Schmuckstücke der Frauenvereine “Elder”, “Türk Kadınları Birliği Derneği” und “Kooperatif” in die Partnerstadt gesendet und werden von unseren Canakkale-Freunden am Canakkale- Tag als Zeichen der Freundschaft zum Verkauf angeboten. Alle Teilnehmenden hoffen auf eine lang anhaltende enge Verbindung und neue Projekte dieser Art.