Anasayfa > ÇANAKKALE > Kardeş Kentler > OSNABRÜCK / ALMANYA > Osnabrück' ten Haberler...

Osnabrück Yaz Dilkursu İçin Burs Kazananan Öğrenci Açıklandı

Kardeşkent Osnabrück ve Çanakkale Belediyeleri arasındaki işbirliği çerçevesinde Osnabrück Yüksek Okulu, 19. Uluslararası Yaz Dil Kursu için her yıl olduğu gibi bu yılda Çanakkale’den bir kişiye burs imkanı sunuldu.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda Çanakkale Onsekiz  Mart Üniversitesi Almanca Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Nazife Şen katılımcılar arasından seçilerek bursu kazandı.

Almanca bilgisi olan 22 yaşındaki öğrenci, Kardeş Kent Osnabrück’te Almancasını daha da geliştirmek istediğini dile getirirken, daha önce yurtdışına çıkmayan Şen, şimdiden çok heyecanlı olduğunu belirtti.

Mart ayına kadar başvuruda bulunan öğrenciler, kurs ücretini karşılayarak kursa katılabileceklerdir.  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencilerine ise kurs ücretinde indirim sağlanacaktır.

Bu sene 22 Ağustos ile 19 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan kursta, katılımcılara farklı türde ve seviyelerde Almanca sunulacaktır. Günlük derslerin yanı sıra çeşitli etkinlikler ve Berlin, Potsdam’a geziler düzenlenecektir.

Zum 19. Internationalen Sommersprachkurs an der Hochschule Osnabrück bot die Hochschule unserer Partnerstadt in Zusammenarbeit mit den Stadtverwaltungen der Städte Osnabrück und Çanakkale auch dieses Jahr wieder die Möglichkeit auf ein Stipendium für einen Bewerber aus Çanakkale.  Neben anderen beworb sich auch Nazife Şen, Studentin der Abteilung Deutsch auf Lehramt an der Onsekiz Mart Universität Çanakkale und gewann das Stipendium.
Die 22-jährige hat schon Deutschkenntnisse, möchte diese jedoch gerne während ihres Aufenthaltes in der Partnerstadt Osnabrück weiter ausbauen. Weil sie zuvor noch nie im Ausland war, ist sie schon jetzt voller Vorfreude auf das Abenteuer.
Jeder, der sich bis zur Anmeldefrist im März beworben hatte, kann mit eigener Übernahme der Gebühren an dem Kurs teilnehmen, für Studenten der Onsekiz Mart Universität Çanakkale wurde eine reduzierte Kursgebühr festgelegt.
Der Kurs findet dieses Jahr 22.08.-19.09.2011 statt, hier werden den Teilnehmern die unterschiedlichsten Deutsch Schwierigkeitsgrade angeboten. Neben dem täglichen Unterricht werden ausserdem gemeinsame Freizeitaktivitäten geplant, sowie eine Ausflug nach Berlin und Potsdam unternommen.