Anasayfa > ÇANAKKALE > Kardeş Kentler > OSNABRÜCK / ALMANYA > Osnabrück' ten Haberler...

Çanakkale’Ye Hayran Kalan Osnabrücklü Grup Kardeş Kent’E Geri Döndü

Çanakkale Kardeş Kent Elçisi Melek Akbay’ın düzenlediği halk gezisi kapsamında Kardeş Kent Osnabrück’ten Çanakkale’ye gelen grup programını tamamlayarak geri döndü.

10 gün süren gezi programında iki gün boyunca İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerinin ziyaretinin ardından Çanakkale’de Troia ve Assos turu ile gezinin Çanakkale ayağına başlanmıştı. Belediye Başkan vekili Belgin Akpınar tarafından da Belediye Meclis Salonu’nda kabul edilen grup, Akpınar’a birbirinden farklı sorular yönelterek Çanakkale hakkında detaylı bilgi sahibi oldu. Osnabrück Kardeş Kent Elçisi Johanna Schlottke’nin de eşlik ettiği gezi çercevesinde Bozcaada, Kaz Dağları, Dardanos Yerleşkesi, kent merkezindeki tarihi ve kültürel mekânlar ziyaret edildi.

Osnabrücklüler ayrıca peynir helvası, baklava, gözleme, köfte ve ayran gibi daha birçok Türk Mutfağına özel tatları deneme şansına sahip oldu. Grup üyeleri “Daha önce birçok ülke ve kent gördüklerini, ancak hiçbir yerde tarihin, doğanın ve denizin bu kadar iç içe olmadığını” dile getirdiler.

Osnabrücker Gruppe kehrte in die Partnerstadt zurück

Die Gruppe aus Osnabrück, welche im Rahmen der von Städtebotschafterin aus Çanakkale in Osnabrück, Melek Akbay organisierten Bürgerreise Çanakkale besuchte, ist in die Heimat zurückgekehrt.
Die ersten zwei Tage des Ausfluges verbrachte die Gruppe in İstanbul und hatte dort die Möglichkeit, geschichtsträchtige und touristische Orte zu besuchen. Anschliessend wurde der Aufenthalt in Çanakkale mit einer Tour nach Troja und Assos begonnen. Beim Empfang im Saal des Rathauses durch Stellvertreterin des Bürgermeisters Belgin Akpınar stellte die Gruppe die verschiedensten Fragen und erfuhr hier durch viele Details über die Stadt Çanakkale.
Auf ihren Ausflügen in das nahegelegene Ida- Gebirge, die Insel Bozcaada, Dardanos und die geschichts- und kulturreichen Plätze der Innenstadt von Çanakkale begleitete auch Johanna Schlottke, Städtebotschafterin aus Osnabrück in Çanakkale die Gruppe.
Die Teilnehmer der Reise bekamen die Gelegenheit, die unterschiedlichsten Köstlichkeiten der reichen türkischen Küche zu kosten. “Wir haben zwar schon einige Länder und Städte gesehen, aber zuvor haben wir die Geschichte einer Gegend, Natur und das Meer nie so hautnah erleben können”, versichern die Gruppenmitglieder.