Anasayfa > SOSYAL YAŞAM > Engelliler Sayfası

Belediye Tarafından Engellilere Verilen Hizmetler

BELEDİYE TARAFINDAN ÖZÜRLÜLERE VERİLEN HİZMETLER

Çanakkale Belediyesince;

-Engelli bireylerle ilgili veri tabanı oluşturmak, kentimizde yaşayan engellilerin envanterini çıkarmak amacıyla engellilerin kayıtları tutulmaktadır.

-Birime başvuran engelli ve ailelerine psiko-sosyal danışmanlık ve rehberlik hizmetleri verilmekte, ayrıca engellikle ilgili konularda eğitimlerini ve bilinçlenmelerini sağlayıcı konferans sempozyum gibi etkinlikler düzenlenmektedir.

-Engellilerin toplum hayatı ile bütünleşmelerini sağlayıcı sportif, sosyal ve kültürel aktiviteler düzenlenmektedir.

-Engellilere hizmet amacıyla kurulmuş vakıf, dernek ve bunların üst kuruluşları kamu kurum ve kuruluşları ile ortak çalışmalar yaparak engellilere yönelik toplum temelli rehabilitasyon çalışmaları yapılmaktadır.

-Ekonomik durumu yetersiz engellilere ayni ve nakdi yardım yapılmaktadır.

- İhtiyaç halinde engellilerin durumlarına uygun araçlarla bulundukları mekanlardan alınıp rehabilitasyon amaçlı gezilere ve sosyal aktivitelere katılımlarını sağlamak için ulaşım hizmeti sağlanmaktadır.

-Sosyal güvencesi olmayan ailelere talepler doğrultusunda tekerlekli sandalye verilmektedir.

-Sosyal güvencesi olmayan engellilere sağlık hizmeti verilmektedir.

-Engelli kimlik kartı olan engellilere ücretsiz otobüs kartı ve %50 su indirimden faydalanmaları için yardımcı olunmaktadır.

- İşitme engelli kentlilerimiz için, belediye meclis toplantıları işaret dili tercümanı eşliğinde canlı yayınlanmaktadır.