Kentli Kadınlardan Başkan Gökhan'a Destek…

4 Ekim 2017 Çarşamba günü Ekim ayı Belediye Meclisi 1. oturumunda yaşanan tartışmanın ardından kamuoyunda Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a yönelik yürütülen algı operasyonuna karşı kentli kadınlar, 6 Ekim 2017 Cuma günü Cumhuriyet Meydanında düzenledikleri basın açıklaması ile Başkan Gökhan’a destek verdiler.

Başkan Gökhan’a destek vermek amacı ile düzenlenen basın açıklamasına Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın eşi Hale Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları Rebiye Ünüvar, Handan Özyayla, Özleyiş Çetin, Belediye Meclis üyeleri, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Uluşal, Çanakkale Belediyesi kadın çalışanları ve çok sayıda kadın derneği ile kentli kadınlar katıldı. Burada ilk olarak açıklamada bulunan Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, Başkan Gökhan’ın yanında olduklarını vurgulayarak; “Çanakkale sokaklarında, gece özgürce dolaşan kadınlar olarak hep birlikte buradayız. Niçin buradayız? Olsa olsa bizlere gülümseme, tebessüm gösteren, elinde bizlere çiçek uzatan ve yeri gelince bir çocuğun başını okşayan, sadece sevgi dili kullanan belediye başkanımızın arkasında ve yanında olduğumuzu göstermek için buradayız. Evet, biz şiddetin her türüne karşıyız. Biz mücadelemizi ancak sözcüklere ekleyerek veririz. Bütün kadın derneklerine, kadın bileşenlerine barışın kentinin güzel kadınlarına sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Başkan Yardımcısı Ünüvar’ın yaptığı açıklamanın ardından, kentli kadınlar adına açıklamada bulunan Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Uluşal ise; “Çanakkale’deki tüm kadın bileşenleri olarak, son günlerde belediye başkanımız Ülgür Gökhan’a yönelik basın ve kamuoyunda yaratılmaya çalışılan algı operasyonunu üzüntüyle karşıladığımızı belirtmek istiyoruz. Belediye meclis toplantısında AKP Grup Başkanvekili Sayın Tülay Ömercioğlu, CHP’nin parti içi sorunlarını olumsuz çağrışımlarla, ısrarla gündeme getirmek istemesine karşı Başkanımız Ülgür Gökhan defalarca uyarıda bulunmuş ve bu siyasi konunun yerinin belediye meclisi olmadığını belirtmiştir. AKP Grup Başkanvekili avukat Tülay Ömercioğlu bu konudaki ısrarlı tutumunu devam ettirmesiyle ortaya çıkan gerginlik sonucu yaşananlar hepimizin malumudur” dedi.

Uluşal; “Çanakkale’nin tüm kadınları olarak şunun netlikle bilinmesini istiyoruz; Barışın Kenti Çanakkale’nin Belediye Başkanına yönelik oluşturulmaya çalışılan bu söylemlerin hiçbir tutarlılığı yoktur. Türkiye’de kadınlarımız için en yaşanası, en özgür kenti olan bu şehirde bütün kadınlarımız ve çocuklarımız kentimizin tüm imkânlarını gece gündüz demeden özgürce kullanabiliyorsa 45 yıllık sosyal demokrat anlayışla ve bu anlayışı yöneten belediye başkanlarına borçludur. Şiddet ve taciz kelimelerinin başkanımız ya da bu kent yöneten tüm üyeleri için kullanılması imkânsızdır. Şiddet kelimesinin karşılığını arayanlar her yıl şiddet mağduru olan kadınlara ve hayatları son bulan kadınlara bakmalı. Şiddeti görmek istiyorsanız televizyonlara bakın” şeklinde konuştu.

Uluşal son olarak; “Bu şehrin belediye başkanı olsa olsa yediden yetmişe herkese sevgi verir, çiçek verir, onları kollar. Bu gerçeği aslında bu iftirayı siyasi emelleri için kullanmak isteyenler de biliyorlar. Bu anlamsız ve tutarsız algı operasyonunun sonucu ulaşması imkânsızdır ve kamuoyunda karşılığı yoktur. Başkanımıza kadın dernekleri olarak inancımız ve desteğimiz tamdır” ifadelerini kullandı.

06.10.2017 ( 16.52 )