5 Haziran Dünya Çevre Günü Kutlandı…

5 Haziran Dünya Çevre Günü; Çanakkale Belediyesi, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve Çanakkale Katı Atık Yönetim Birliği tarafından gerçekleştirilen çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Süleyman Demirel Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen açılış töreni ve Çevre Sinevizyon Gösterimi ile başlayan etkinlikler, Halk Bahçesi' ne kadar gerçekleştirilen ve minik çevrecilerin büyük ilgi gösterdiği Temiz Türkiyem Çevre yürüyüşü ile devam etti.

5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlama etkinlikleri Çanakkale Belediyesi tarafından Halk Bahçesinde organize edilen Çevre Pikniği ve Tiyatro Etkinliği ile renklenirken programa, Vali Yardımcısı Hüseyin KULÖZÜ,  Belediye Başkan Vekili M. Oğuz TEOMAN ve İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Namık GÜVER de katılarak çevrenin önemine ilişkin mesajlar verdi.

Etkinliklerde kentliler çevre temizliğinin önemine ilişkin bilgilendirilirken, “Su Perisi” adlı çocuk oyunu da minik çevreciler ile buluştu.

Halk Bahçesi'nde gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında minikler ayrıca Çanakkale Belediyesi tarafından kurulan Şişme Oyun Parkı'nda gönüllerince eğlenirken, kentliler de Özel İsmail Kaymak Koleji Geri Dönüşüm Sergisi, Çanakkale Belediyesi Seramik Atölyesinde Çocuklarla birlikte canlı performans, Mavitay Çocukların Kültür Evi ‘nin Çocuklarla Geri Dönüşüm Uygulaması, ÇABAM Tahta At Çocuk Oyuncak Atölyesi boyama etkinliği ve ÇAKAB  stantları ile çevre ile ilgili bilgiler alma şansı buldular.

06.06.2013