Yeni Kardeş Kent Elçimiz Fatma Çağlan

1989 Almanya doğumlu olan Fatma Çağlan üniversite eğitimi için geldiği Türkiye’de,  Hacettepe Üniversitesi Almanca mütercim tercümanlık bölümünü bitirmiş ve buraya yerleşmiştir. Uzun süredir katıldığı gençlik değişim faaliyetlerinden yola çıkarak Belediyemize Kardeş Kent Elçisi olarak başvurmuş ve kabul edilmiştir.

Ekimden itibaren Almanya’daki Kardeş kentimiz Osnabrück’te bir yıl boyunca görev yapacak olan Çağlan kendini bu şekilde ifade etmiştir:

2007 yılından bu yana aktif olarak katıldığım gençlik değişim programları sayesinde birçok kültürün bir araya getirilmesi ve şehirlerin tanıtılması bana birçok artı katmıştır ve birçok alanda ufkumu genişletmiştir.  İki şehir arasındaki bağlantıları daha da güçlendirmek, memleketim olan Çanakkale’yi güzel bir şekilde temsil etmek benim için oldukça gurur vericidir.   Bundan yola çıkarak Belediyemizin bana sağlamış olduğu bu imkânı çok iyi değerlendireceğimin sözünü veriyorum ayrıca Sayın Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum.

Fatma Çağlan, die 1989 in Deutschland geboren ist, hat die Hacettepe Universität im Bereich Dolmetschen und Übersetzen auf Deutsch absolviert und lebt seit dem in der Türkei. In Anlehnung die Jugendaustauschprogramme, in denen sie für längere Zeit aktiv war, hat sie sich bei der Stadt Çanakkale als Städtebotschafterin beworben und wurde angenommen.
Çağlan, die ab Oktober als Städtebotschafterin in der Deutschen Partnerstadt Osnabrück tätig sein wird, hat sich folgendermaßen geäußert:
Die Jugendaustauschprogramme, bei denen ich seit 2007 aktiv mitwirke hatten eine große positive Wirkung auf mich. Das Zusammenkommen jeder Menger Kulturen und die Bekanntmachung der beiden Städte haben meinen Horizont erweitert. Es wird mir eine Ehre sein, die Beziehung zwischen den beiden Städten zu stärken und meine Heimatstadt Çanakkale gut zu repräsentieren. Deshalb verspreche ich, dass ich diese Gelegenheit, die mir die Stadt bietet, gut nutzen werden und bedanke mich unsere Bürgermeister.

11.07.2013