Deniz Kirliliği Mücadelesinde Anlamlı Etkinlik

Türkiye'nin kirlenen denizlerine dikkat çekmek amacıyla DenizTemiz Derneği/TURMEPA'nın başlattığı "Her Kulaç Denize Bir Nefes" projesi kentimizde gerçekleşti. Projeye Çanakkale Belediyesi de destek verdi.

Deniz kirliliğine dikkat çekmek amacıyla yürütülen proje kapsamında, Engelli Milli Sporcu Kemal ÖZDEMİR, hem engellilerin su sporuna ilgisini arttırmak hem de TURMEPA'nın deniz kirliliği ile mücadelesine destek olmak amacıyla Çanakkale Şehir İskelesi'nde yüzdü. Çok küçük yaşlarda tek kolunu kaybeden milli sporcu Kemal ÖZDEMİR, 16 Temmuz Salı günü Çanakkale Şehir İskelesi'nden yüzmeye başlayarak, Lodos Bar'ın önünde karaya ayak bastı.

Çanakkale Valiliği, Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Liman Başkanlığı, Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü, Çanakkale Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ve Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'nün katkılarıyla gerçekleştirilen bu anlamlı etkinliğe Belediye Başkan Yardımcısı Ali SÜRÜCÜ de katıldı. SÜRÜCÜ, engelli sporcu Kemal ÖZDEMİR'i başarısından dolayı tebrik ederek, "Bu etkinliğin amacına ulaştığına inanıyorum. Engelli sporcumuz Kemal ÖZDEMİR, hem duygularını hem de bu etkinliğin amacını bizlere çok güzel anlattı.  Başka etkinliklerde Çanakkale olarak yer almaktan büyük mutluluk duyacağız" diye konuştu.

16.07.2013