Uluslararası Troia Festivali’Nin 50.Yılında Sezen Aksu Kasıp Kavurdu...

Yarım asırı geride bırakan Uluslararası Troia Festivali, muhteşem bir finalle sonlandı. 50. yıla yakışan finali Türk müziğinin usta seslerinden Sezen AKSU gerçekleştirdi. AKSU'nun konserine on binlerce Çanakkaleli akın etti.

12 Ağustos'ta renkli bir açılış yapan 50. Uluslararası Troia Festivali'nin kapanışı da görkemli oldu. 5 gün boyunca kentin pek çok noktasında sanatsal ve kültürel etkinlikler ile sportif faaliyetlerin iç içe olduğu festivale kentlilerimizin ilgisi de büyüktü.

1963 yılında zorlu koşullarda başlatılan festivalde bu yıl yarım asırı geride bırakmanın gurur ve mutluluğu da kentlilerimizle birlikte yaşandı. Homeros Bilim Kültür Sanat Ödülü, 50. yılda kentli sahiplerinin oldu.

5 gün boyunca konserler, sergiler, tiyatrolar, sokak etkinlikleri, halk oyunları gösterileri kentlilerimiz ile buluştu. Sportif etkinlikler düzenlendi, çocuklar Halk Bahçesi'nde festivalin tadını çıkarttı.

Festivalin beşinci ve son gününde ise 50 yılı geride bırakmanın mutluluğu, görkemli final programına yansıdı. 50. Uuluslararası Troia Festivali'nin kapanış programında, 'Minik Serçe' lakabıyla uzun yıllardır Türk müziğinin en önemli sanatçılarından biri olan Sezen AKSU Çanakkaleli hayranları ile buluştu.

AKSU'nun Cumhuriyet Meydanı'ndaki konserine on binlerce Çanakkaleli akın etti. Sezen AKSU, en sevilen şarkılarını seslendirirken, kentlilerimiz de hep bir ağızdan eşlik etti. Yaklaşık iki saat boyunca sahnede kalan Sezen AKSU'ya ünlü Türk piyanist Fahir ATAKOĞLU da eşlik etti.

Şarkıları kadar esprileri ile de geceye renk katan AKSU, dinleyicilerle iletişimini bir an olsun koparmadı.

50.yıla yakışan muhteşem konserin ardından ise, Belediye Başkanı Ülgür GÖKHAN, ünlü sanatçı Sezen AKSU'ya teşekkür ederek çiçek takdim etti. GÖKHAN, Sezen AKSU konserinin 50. yıl finaline çok yakıştığını ifade ederek, kentlilerimize de festival etkinliklerine olan ilgilerinden dolayı teşekkürlerini sundu.

19.08.2013