8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Etkinliklerle Kutlandı…

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, kentin çeşitli noktalarında düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Etkinlikler kapsamında ilk olarak, Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Cumhuriyet Meydanında çelenk sunma töreni düzenlendi. Belediye Başkan Vekili Birten Sarıbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar başta olmak üzere çok sayıda kentli kadının katıldığı etkinlik, Atatürk büstüne çelenklerin sunulması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Uluşal, ELDER-KDM Başkanı Fatma Erdoğan, Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Filiz Savaş ve Türk Kadınlar Birliği Derneği Çanakkale Şube Başkanı Hikmet Kuru günün anlamına ilişkin konuşma gerçekleştirdi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma törenin ardından kentli kadınlar, Halk Bahçesi’nde bulunan Zübeyde Hanım büstüne karanfil bıraktılar.

8 Mart etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikler, Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen” Bilimde ve Sanatta Kadınlar” paneli ile devam etti. Troya Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele Belediye Başkan Vekili Birten Sarıbaş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Ar. Gör. Dr. Sezen Apaydın, Prof. Dr. Gülgün Yazıcı, Prof. Dr. Hülya Ünal ve Yrd. Doç. Dr. Tuğba Elma’nın konuşmacı olarak katıldığı panelde, bilim insanı ve sanatçı kadınlardan örnekler sunuldu.

8 Mart etkinlikleri, Çanakkale Kadın Platformu tarafından düzenlenen Kadın Yürüyüşü ile devam etti. Eski Salı Pazarı’nda başlayan yürüyüşe Belediye Başkan Vekili Birten Sarıbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar ve çok sayıda kentli katılım gösterdi. Kentli kadınların taleplerini dile getirdiği yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında son olarak ÇOMÜ İÇDAŞ Kültür Merkezi’nde Dina Etnik Ensemble grubunun konseri gerçekleştirildi. İzleyenlerden büyük beğeni toplayan konser sonunda Belediye Başkan Vekili Birten Sarıbaş, grup üyelerine çiçek takdiminde bulundu.

09.03.2018 ( 16.42 )