27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü Etkinlikleri “Şen Makas” Oyunu İle Final Yaptı...

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü Etkinlikleri kapsamında birbirinden değerli oyun ve oyuncular kentli ile buluştu. Ankara Sanat Tiyatrosu’nun “Bir Valize Ne Sığar ki” oyunu ile perdeleri açan etkinliklerde ÇOMÜ Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü’nin “Şeytanlar” ve “Eski Fotoğraflar” isimli iki oyunu, Tyatro Adam’ın “İntiharın Genel Provası”, Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğu’nun “Toros Canavarı”sahnelendi.

Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü ortaklığı ile gerçekleştirilen 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü Etkinlikleri finalini ise Tiyatro Kare’nin “Şen Makas” isimli oyunu ile yaptı.

Oyun, 31 Mart 2018 Cumartesi günü saat 20.00’da Çomü İçdaş Kongre Merkezi’nde sahnelendi. Melek Baykal, Veysel Diker, Jess Molho, Ebru Saçar, Özgür Yetkinoğlu, Cem Güler’in rol aldığı oyun Şen Makas kuaföründe geçiyor.

Bir cinayet işlenmiştir ve bu cinayeti Şen Makas Kuaföründe bulunan herkes işlemiş olabilir. Cinayeti çözmeye çalışan polisin, izleyicileri görgü tanığı olarak oyunun içine katmasıyla oldukça eğlenceli hale gelen oyun, yaklaşık iki buçuk saat sürdü. Salonu dolduran izleyiciler oyunu kahkahalar eşliğinde izledi. Oyun finalinde Belediye Meclis Üyesi Birten Sarıbaş, ekip adına oyuncu Melek Baykal’a Geleneksel Çanakkale Seramiği takdim etti.

02.04.2018 ( 14.06 )