55. Uluslararası Troia Festivali Afiş Yarışması Sonuçları Belli Oldu

Çanakkale Belediyesi tarafından 09 – 13 Ağustos 2018 tarihlerinde gerçekleşecek 55. Uluslararası Troia Festivali’nin afişi, düzenlenen yarışma ile belli oldu.

Çanakkale Belediyesi tarafından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü ve Troia Tübingen Vakfı ortaklığı ile düzenlenen Afiş Tasarım ve Uygulama Yarışması sonuçları, jüri üyeleri Ateş İlyas Başsoy (İletişimci – Yazar), Ali Gürevin (Tasarımcı), Çisem Güven (Grafik Tasarımcı – Çanakkale Belediyesi), Ragıp İncesağır (Grafik Tasarımcı), Deniz Kürşad (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi), Mustafa Sevim (Troia Tübingen Vakfı Başkanı), Blagoy Toprakidis (Fotoğraf Sanatçısı – Çanakkale Belediyesi) tarafından gerçekleştirilen değerlendirme sonucunda belli oldu.

Yarışmada yurtiçi ve yurtdışından katılan 630 eserden, Merve Ceylan’ın tasarımı birinci seçilirken,

Yiğitcan Çakar ve

Sevda Kaçtı’nın tasarımları mansiyon ödülüne layık görüldü.

55th International Troia Festival Poster Competition Results Are Announced

The poster of the 55th International Troia Festival, which will take place on 09-13 August 2018 by Çanakkale Municipality, became clear with the competition.

The results of the Poster Design and Application Competiton organized by Çanakkale Municipality with the cooperation of Graphic Design Department of Çanakkale Onsekiz Mart University Faculty of Fine Arts and Troia Tübingen Foundation were published by jury members Ateş Ilyas Başsoy (Communicationist - Author), Ali Gürevin (Designer), Çisem Güven (Graphic Designer - Canakkale Municipality), Ragıp İncesağır (Graphic Designer), Deniz Kürşad (Faculty Member of Canakkale Onsekiz Mart University Fine Arts Faculty, Graphic Design Department), Mustafa Sevim (Troia Tübingen Foundation Chair), Blagoy Toprakidis (Photograph Artist - Çanakkale Municipality).

The design of Merve Ceylan was chosen from 630 works participated in the contest which were both national and international

and Yiğitcan Çakar

and Sevda Kaçtı's designs were found worthy of honorable mention prize.

Die Ergebnisse des 55. Internationalen Troia Festival Plakatgestaltungswettbewerbs stehen fest

Das internationale Troia Festival, das von der Stadt Çanakkale organisiert wird, findet zwischen dem 09. – 13. August 2018 statt und mit dem Wettbewerb hat das Festival ihr Plakat gefunden.

Der Plakatgestaltungsettbewerb wurde von der Stadt Çanakkale, Çanakkale Onsekiz Mart Universität Fakultät für Bildende Kunst / Fachbereich Grafikdesign und der Troia – Tübinger Stiftung organisiert. Die Ergebnisse stehen nach Bewertung und Beratung der Jurymitglieder Ateş Ilyas Başsoy (Werbefachmann – Autor), Ali Gürevin (Designer), Çisem Güven (Grafikdesignerin – Stadt Çanakkale), Ragıp Incesağir (Grafikdesigner), Deniz Kürşad (Çanakkale Onsekiz Mart Universität Fakultät für Bildende Kunst / Lehrbeauftragter im Fachbereich Grafikdesign),  Mustafa Sevim (– Tübinger Stiftungsvorsitzender) und Blagoy Toprakidis (Fotograf – Stadt Çanakkale) fest.

Aus insgesamt 630 Plakaten aus dem In- und Ausland wurde das Plakat von Merve Ceylan ausgewählt.

Die Entwürfe von Yiğitcan Çakar

und Sevda Kaçti werden als ehrenwert angesehen.

12.06.2018  (15.26)