Başkan Gökhan, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, kentte görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Çanakkale Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği ve çok sayıda basın mensubunu buluşturan kahvaltı etkinliğinde bir konuşma yapan Başkan Gökhan, gazetecilerin gününü kutlayarak sözlerine başladı. Yılın hemen her günü, günün 24 saati görevi başında olan basın mensuplarının işlerinin hiç kolay olmadığına değinen Başkan Gökhan, "Toplumun haber alma kaynağısınız. Dolayısıyla çok önemli bir toplumsal işleviniz var. Bu bağlamda çalışan gazetecilerin sokakta, karda, kışta, savaşta, barışta hep mücadele ettiğini görüyoruz. Gazetecilerin hangi şartlarda çalıştığını düşünmezsek, kıymetlerini anlamamız söz konusu değildir" diye konuştu.

"BASIN TARAFSIZ OLMALIDIR"

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından önemli bir noktada bulunan basının, görevini kamuoyunu yanıltıcı değil aydınlatıcı bir şekilde yapması gerektiğinin altını çizen Başkan Gökhan, "Basının doğru haber yapma sorumluluğu vardır. Kamuoyunu yanıltıcı, aldatan haberlerle ortaya çıkmak vatandaşlara yapılan bir haksızlıktır. Basın taraf olamaz. Tarafsız haber yapmak zorundadır. Köşe yazarları yorum yapabilir ama basının haberleri araştırarak doğru değerlendirme yapması çok önemlidir.

Çanakkale'de de bunları yaşıyoruz. Bunları üzüntüyle izliyorum. Aslı astarı olmayan, sadece kamuoyunun kafasını karıştıracak nitelikte haberler yapılabiliyor. Ben bunlara yanıt vermiyorum ama kamuoyunu yanıltan bu haberlere karşı siz basın mensupları ve Gazeteciler Cemiyeti’nin bu tür haber yapanları eleştirmesi gerekir  diye düşünüyorum. " dedi.

ÖDÜL BU YIL MEHMET BAYER'İN

Mesleğini uzun yıllardır sürdüren gazeteciler arasından her yıl bir kişiye takdim edilen ve geleneksel hale gelen saat ödülü ise bu yıl Anadolu Ajansı Çanakkale bürosunda uzun yıllardır gazetecilik görevini yerine getiren Mehmet Bayer'in oldu. Bayer'e ödülünü Başkan Gökhan takdim etti. Gökhan,1976 Ezine doğumlu Mehmet Bayer’in Üniversite öğreniminin ardından meslek hayatına başladığı Dardanel Şirketler Grubu bünyesinde haber ve yazı işleri müdürlüğü görevini yürüttükten sonra merhum gazeteci Yaşar Türe’nin müdürlüğü döneminde Anadolu Ajansında çalışmaya başladığını ve halen görevini burada sürdürüğünü, evli ve 1 çocuk sahibi olduğunu ve Bayer’in koyu bir Galatasaray taraftarı olmasının bu ödülü almakta büyük etkisi olduğunu esprili bir şekilde dile getirdi.

Bayer ise ödül için Başkan Gökhan’a teşekkür ederken etkinlik çekilen toplu fotoğraflar ile ölümsüzleştirildi.

KAYBETTİKLERİMİZ BU YIL DA UNUTULMADI

Kahvaltı etkinliğinin hemen ardından ise, Başkan Gökhan ve basın mensupları kent mezarlığına giderek, kaybettiğimiz gazetecileri mezarları başında andı. Yaşar Türe, Turhan Narler ve Mehmet Cantürk'ün mezarlarını ziyaret ederek dua okuyan Başkan Gökhan ve basın mensupları, kabristanları Kilitbahir ve Ezine'de bulunan Cahit Yılmaz ve Mustafa Sezek'i de anmayı unutmadı.

10.01.2014