Başkan Gökhan Dernek Ve Oda Yönetimlerini Ziyaret Etti...

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kentteki sivil toplum kuruluşları ziyaretleri kapsamında son olarak  Çanakkale Truva Roman Derneği, Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası, Terziler Esnaf Odası ile Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nı ziyaret etti.

Ilk olara Fevzipaşa Mahallesi'nde bulunan Truva Roman Derneği'ni ziyaret eden Başkan Gökhan'ı Çanakkale Truva Roman Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Işıldak, dernek üyeleri ve mahalle sakinleri karşıladı. Çanakkale'de Fevzipaşa Mahallesi, Atatürk Mahallesi ve Namık Kemal Mahallesi'nin bir bölümünde yoğun olarak ikamet eden roman vatandaşların örgütlenmelerinin özgürlüğün de bir göstergesi olduğuna değinen Başkan Gökhan, roman vatandaşlar için özellikle kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ettiklerini açıkladı.

Başkan Gökhan, Atatürk Mahallesi'nde Valilik ortaklığıyla başlayan dönüşüm çalışmalarının devam edeceğini kaydederken, Fevzipaşa Mahallesi'nde de kentsel dönüşüm için çalışmaların başlayacağını söyledi. Mahalle'de yaşayan kentlilerin kentsel dönüşüm süresince başka bir bölgeye taşınabileceğini ve çalışmalar bittikten sonra yeniden mahallelerine dönebileceklerini belirten Başkan Gökhan, "Çalışmalar bittikten sonra buraların başka kişilere verilmesi yada başka bir fonksiyona dönüştürülmesi söz konusu olamaz. Çünkü bu mahalle sizlerle var. Dolayısıyla bu kültürü yaşatmak istiyoruz" diye konuştu. Başkan Gökhan, ayrıca özellikle Fevzipaşa Mahallesi'nde alt ve üst yapı çalışmaları, Zafer Meydanı düzenlemesi gibi çalışmaların gerçekleştirildiğini belirterek, Mahallenin daha da gelişmesi için aynı anlayışla çalışmalara devam edileceğini sözlerine ekledi.

Federasyon Başkanı ve aynı zamanda Fevzipaşa Mahalle Muhtarı olan Ramazan Işıldak ise, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın yerel yönetim hizmetleri ve dernek çalışmaları kapsamında kendilerine çok yardımcı olduğunu belirterek, hem teşekkürlerini iletti hem de çalışmalarında başarılar diledi. Başkan Gökhan'ın dernek ziyareti karşılıklı sohbet ile devam etti.

BAŞKAN GÖKHAN ODA BAŞKANLARIYLA BULUŞTU

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, dernek ziyaretinin ardından kısa bir süre önce genel kurulları yapılan ve yönetim kurulları yeniden şekillenen Esnaf Odaları başkanlarıyla bir araya geldi. İlk olarak Berberler ve Kuaförler Odası'nı ziyaret eden Başkan Gökhan'ı oda başkanı Ayhan Engin ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Oda başkanı Ayhan Engin, Başkan Gökhan'ı ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, yeni yönetim kurulu ile birlikte hedefledikeleri çalışma ve faaliyetler hakkında Başkan Gökhan'a bilgiler verdi.

Terziler Odası'nı da ziyaret eden Başkan Gökhan, oda başkanı Mehmet Yılmaz ile bir süre sohbet etti. Pazar ve Çarşı esnafı üzerinde yoğunlaşılan sohbette Çarşı Caddesi'ndeki dönüşümden söz eden Başkan Gökhan, yapılan yeni düzenlemeler ile birlikte buradaki esnafın da olumlu geri dönüşler almaya başladığından söz etti. Başkan Gökhan, önümüzdeki süreçte başlatılacak Kent Meydanı düzenlemesi ile birlikte bu alanın daha da fonksiyonel bir hale geleceğini kaydetti.

Başkan Gökhan'ın bir sonraki durağı da Şoförler ve Otomobilciler Odası oldu. Oda Başkanı Mehmet Ali Demir  ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Başkan Gökhan, görüş alışverişinde bulunmak, istek ve talepleri dinlemek için ziyaretlerde bulunduğunu kaydetti. Oda Başkanı Mehmet Ali Demir, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile her ay düzenli olarak diğer esnaf odalarının da katılımlarıyla düzenlenen toplantılarda bir araya geldiklerini ve bu toplantıların kent esnafı için çok faydalı olduğunu dile getirdi. Kent esnafına verdiği destekden dolayı Başkan Gökhan'a teşekkür eden Demir ve yönetim kurulu üyeleri, Başkan Gökhan ile bir süre sohbet etti.

BAŞKAN GÖKHAN HER YERDE!

Öte yandan Başkan Gökhan, yoğun ziyaret programı sırasında kent esnafını da unutmadı. Namıkkemal Mahallesi Sakızlı Çeşme Sokak'ta faaliyete giren Kilit Yapı Mimarlık Hizmetleri'nin açılış törenine katılan Başkan Gökhan, firma yetkililerine de hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

06.02.2014