Başkan Gökhan, Girişimci Kadınlar Derneği İle Biraraya Geldi...

Kentin kalkınmasında söz sahibi olmak isteyen girişimci kadınlardan oluşan Çanakkale Girişimci Kadınlar Derneği üyeleri, hafta sonu Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile bir araya gelerek projelerini aktarma fırsatı buldu.

Keyifli bir sohbet ortamında gerçekleşen toplantıda Çanakkale Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Günay Bakır Dereli, derneğin faaliyet ve çalışmalarında Çanakkale Belediyesi'nin ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın büyük destekleri bulunduğunu belirterek, kadınlara olan yaklaşımı ve desteklerinden dolayı Başkan Gökhan'a ve belediye yönetimine teşekkürlerini sundu. Dereli, kentin ekonomik ve sosyal açıdan gelişmesini sağlayacak projeler geliştirdiklerini de belirterek, bu projeleri Başkan Gökhan ile paylaştı. Dereli özellikle kentin İstanbul, Bursa ve İzmir istikametlerindeki çıkışlarında açılacak olan mekanlarda Çanakkale'nin yerel tatlarının tanıtılacağı 'Dur Yolcu' isimli projelerinden söz ederek, bu konuda yerel yönetimden de destek beklediklerini ifade etti.

Çanakkale'ye özgü Mevlevi Tatlısı'nın adını kendi başarısıyla ülke çapında duyurmayı başaran Çanakkaleli girişimci Atiye Laçin de, Dur Yolcu projesi ile birlikte Çanakkale'de üretilen tüm yerel tatların tanıtımını yapabileceklerini, kentin giriş ve çıkışlarında konumlanarak, ziyaretçilere daha çabuk ulaşabileceklerini aktardı.

Yerel yönetim hizmetleri kapsamında yaklaşık 12 yıllık görev süresi boyunca engelli, yaşlı, çocuk ve kadın kentlilere pozitif ayrımcılıkta bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini belirterek sözlerine başlayan Başkan Gökhan ise, kentin girişimci kadınlarının bu projelerinde de kendilerine destek olacaklarını belirtti. Barışın Kenti Çanakkale'de, kadınların özgür olarak yaşamlarını devam ettirdiklerinin altını çizen Başkan Gökhan, sosyal ve ekonomik alanda da kadınların daha fazla söz sahibi olması için çalışma ve projelerde yardımcı olacaklarını kaydetti.

Başkan Gökhan ve girişimci kadınların toplantısı, keyifli bir sohbetin ardından hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

10.02.2015