Başkan Gökhan Ziyaretlerine Devam Ediyor...

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kentte hizmet veren sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etmeye devam ediyor. Başkan Gökhan son olarak Otokent Yönetimi,

Ziraat Mühendisleri Odası,

Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği

ve Hakikathane Çanakkale Melamileri Derneği üyelerini

ziyaret etti.

İlk olarak Otokent Sitesi yönetimi ile buluşan Başkan Gökhan, hem güncel konular hem de otomotiv sektörü hakkında yönetimdeki üyelerle görüşme fırsatı buldu. Başkan Gökhan’ın ziyareti üyeler ve esnaflar tarafından büyük memnuniyetle karşılanırken, Otokent Sitesi Başkanı Hasan Kılıç, Çanakkale Belediyesi çalışmalarından da oldukça memnun olduklarını dile getirdi.

Başkan Gökhan'ın bir sonraki durağı ise Ziraat Mühendisleri Odası oldu. Kısa bir süre önce gerçekleşen genel kurul sonucunda bayrağı devralan Başkan Prof. Dr.  Türker Savaş ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Başkan Gökhan'ın gündeminde ise Kazdağları ve çevresel olaylar vardı. Ziraat Mühendisleri Odası ve Çevre Platformu ile birlikte bugüne kadar doğal çevrenin korunmasına ilişkin ortak çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Başkan Gökhan, bundan sonra da aynı işbirliğinin devam edeceğini söyledi. Başkan Gökhan, "Gerek Kazdağları, gerek suyumuzun korunması, gerek termik santrallare olan karşı duruşumuz ve Çanakkale ile çevresinin korunmasına yönelik çabalarımız devam edecek" diye konuştu. Çevreye zarar veren faktörlerin yanı sıra küresel ısınmanın da büyük tehlike yarattığı günümüzde doğal hayat ve canlı yaşamının korunmasına ilişkin ciddi mücadele gerektiğinin altını çizen Başkan Gökhan, "Çanakkale ayrıca ciddi sulama ihtiyacı olan ürünlerin yetiştirildiği bir bölge. Küresel ısınma ve çevreyi kirleten sanayi ve faaliyetlere karşı önümüzdeki dönemde daha ciddi bir mücadelenin içinde olmamız gerekir. Suyumuza, havamıza sahip çıkmamız gerekir. Bu işin şakası yok" şeklinde konuştu.

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Prof. Dr. Türker Savaş ise, küresel ısınmanın da etkisiyle ciddi kuraklık tehlikelerinin kapıda olduğunu vurgulayarak, tedbirlerin bir an önce alınması gerektiğine dikkat çekti.

Başkan Gökhan, bir ziyarette Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği'ne gerçekleştirdi. Dernek Başkanı Muhsin Akçay, ilk olarak derneğin amaçlarından bahsederek, ihtiyaç sahibi öğrencilere giyim, yemek ve barınma yerleri temin ettiklerini söyledi. Akça, bu konuda Çanakkale Belediyesi'nin katkılarının da büyük olduğundan söz etti. Derneğin pek çok sosyal faaliyete de imza attığını belirten Akçay, Kazdağları'nın korunması mücadelesine de destek verdiklerini belirterek, gezilerle birlikte öğrencilerin de bilinçlendiğini kaydetti. Akçay ve Başkan Gökhan, bir süre karşılıklı sohbet etme imkanı buldu.

Başkan Gökhan son olarak, kısa bir süre önce kurulan Hakikathane Çanakkale Melamileri Derneği'ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Latif Kırbaç ve üyeler tarafından karşılanan Başkan Gökhan, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Başkan Gökhan ve üyeler, kent ve ülke gündemine ilişkin sohbet ederek, ziyareti noktaladı.

18.02.2014