Başkan Gökhan, Orta Ve Ağır Engelli Rehabilitasyon Merkezi'nde…

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yapımı Çanakkale Belediyesi tarafından tamamlanan Orta ve Ağır Engelli Rehabilitasyon Merkezi'ni eşi Hale Gökhan ile birlikte ziyaret etti.

Yapımına İşadamı Niyazi Önen tarafından başlanılan, ardından ise Çanakkale Belediyesi'nin devralarak tamamladığı ve Temmuz 2013'te İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devrettiği Orta ve Ağır Engelli Rehabilitasyon Merkezi'nde engelli çocuklarımızın eğitimleri başladı.

Verilen eğitim faaliyetlerini eşi Hale Gökhan ile birlikte yerinde inceleyen Başkan Gökhan, kurum yöneticilerinden de hem öğrenci faaliyetleri hem de merkezde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sınıfları tek tek gezen Başkan Gökhan, hem öğrencilerle hem de aileleriyle uzun süre vakit geçirdi. Merkezde eğitim alan gençler ise Başkan Gökhan'ın ziyaretinden büyük mutluluk duyarak, Gökhan'a yapmış oldukları el işi çalışmalarından hediye etti.

Başkan Gökhan, merkezde yapmış olduğu açıklamada, “Bu okulun tarihçesi eski ve uzun. Burası hemen bir anda olmadı. Önce Spastik Çocuklar Vakfı kuruldu. Daha sonra burada bir okul yapılması için harekete geçildi. Niyazi Önen yapmak için devraldı ve bir yere kadar getirdi. Daha sonra ise burayı tamamlamak bize düştü. Merkezi tamamladık ve işletmesini de Milli Eğitim'e devrettik. Biz şimdi buraya her ay kira ödüyoruz, okul giderlerinde kullanılmak üzere. Vakıf, belediyeden aldığı bu geliri okulun ihtiyaçlarını karşılıyor. Ancak bu tek başına yeterli değil. Gönüllülerimiz de buraya katkı sağlıyor. Yine süreç içerisinde de hem belediye hem de gönüllüler ile eksiklikler giderilecektir” diye konuştu.

Orta ve Ağır Engelli Rehabilitasyon Merkezi'nde hem çocukların sıcak bir ortamda eğitim alarak sosyalleştiğini hem de ailelerin üzerindeki yükün bir parça alındığını belirten Başkan Gökhan, “Bizim 'Evde Engelli Kalmayacak' diye bir sloganımız vardı. Her engelli sokağa çıkmalı, toplumla kaynaşmalı. Tek başına bu yükü aileler kaldıramaz. Bunun için bizler, yalnızca bu merkez değil, pek çok alanda destek olmaya çalıştık. Buradaki hedef şu; nüfusumuzun yüzde 10-12'si engelli. Bunu yok sayamayız. Geriye kalan yüzde 80'lik kesim olarak ise onları destekleyip, normal yaşam seviyesine taşımalıyız” dedi.

Ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden merkez yöneticileri ve aileler ise, ziyaretin anısına Başkan Gökhan'a plaket takdim etti.

13.03.2014