Belediye Meclisi'nin Yeni Dönem İlk Toplantısı Düzenlendi...

2014 yerel seçimlerinin ardından seçilen yeni Belediye Meclis Üyeleri, dönemin ilk toplantısı olan Nisan ayı oturumunda bir araya geldi.

Meclis Toplantısı, 2014-2019 döneminde görev yapacak olan üyelerin toplu hatıra fotoğrafı çektirmesi ile başladı.

Ardından Başkan Gökhan, grup başkanvekilleriyle birlikte yeni dönemi kutlamak adına pasta kesimi gerçekleştirdi.

Üyelerin kendilerini tanıtmasının ardından Nisan ayı oturumunun açılış konuşmasını gerçekleştiren  Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale'de yoğun geçen bir yerel seçim sürecinin ardından yeni dönem meclisinin bir araya geldiğini belirterek, "Çanakkale halkının göstermiş olduğu teveccühe uygun olarak halkımızın yararına işler yapacağımıza inanıyorum. Geçmiş dönemde eşitlik anlayışıyla, demokratik süreçten sapmadan, tüm eleştirileri dikkate alarak görev yapmıştık. Bundan sonra da yine aynı anlayışla görev yapacağız. Tek bir amacımız var, o da Çanakkale halkına hizmet etmek" diye konuştu.

Başkan Gökhan'ın ardından söz alan partilerin grup başkan vekilleri de yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulunarak, tüm meclis üyelerine başarı dileklerini iletti. Grup başkan vekilleri, tüm amacın Çanakkale ve kent halkına hizmet vermek olduğu ortak mesajını da verdi.

Açılış konuşmalarının ardından ise, Divan 1. ve 2. Başkan Vekili, Divan Katip Üye ve Encümen Üyeliği seçimleri ile İmar Komisyonu, Bütçe Kesin Hesap ve Tarife Komisyonu, Sosyal İşler Komisyonu, Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği, Ege Belediyeler Birliği, Kıyı Ege Belediyeler Birliği, Madra Dağı ve Kaz Dağı Belediyeler Birliği, Tarihi Kentler Birliği, Katı Atık Yönetim Birliği, Çanakkale Assos Truva Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği, Ulaşım Komisyonu, Şoför Seçim Komisyonu, Şikayet Değerlendirme ve Ceza Komisyonu'na üye seçimleri gerçekleştirildi.

Mecliste gündeme gelen bir başka konu da Seramik Müzesi'nin resmi müze haline dönüştürülmesi oldu. Çanakkale Belediyesi'ne tahsisi gerçekleşen Seramik Müzesi'nin Kent Müzesi'nde olduğu gibi resmi müze haline getirilmesi konusu, oy birliği ile kabul edildi.

Yeni dönemin ilk toplantısının ikinci oturumunun 9 Nisan Çarşamba günü saat 15.00’da 2013 yılı faaliyet raporunun görüşülmesi gündemi ile toplanması, Mayıs ayı meclisinin ise 5 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirilmesi kararının alınması ile birlikte Meclisin ilk oturumu sona erdi.

09.04.2014 ( 11.47 )