Belediye Başkanları Ve Meclis Üyeleri İçin Eğitim Programı Düzenlendi...

2014 yerel seçimlerinin ardından Belediye Başkanları ve Belediye Meclis Üyelerine yönelik 'Belediye İdari ve Mali Yönetimi Mevzuat Eğitimi' Programı düzenlendi.

19-20 Nisan tarihlerinde gerçekleşen program kapsamında yerel seçimlerin ardından görevlerine başlayan Merkez, İlçe ve Belde Belediye Başkanları ile Belediye Meclis üyelerine yönelik belediye mevzuatı, Belediye Meclis Çalışma Usul ve Esasları, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, Stratejik Yönetim, Gelir Yönetimi gibi bir çok önemli konuda bilgilendirme eğitimi verildi.

Eğitim programına Çanakkale Belediyesi Meclis üyeleri ve belediye çalışanları, Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, Geyikli Belediye Başkanı Ercan Yılmaz'ın yanı sıra, Gelibolu Belediyesi, Bozcaada Belediyesi, Kepez Belediyesi, Küçükkuyu Belediyesi ve Geyikli Belediyesi'nin meclis üyeleri ile belediye personeli katıldı.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise,

eğitim programının açılışında yaptığı konuşmada, bu tür eğitimleri çok önemsediğini belirterek, "Hukuki sorumluluk bulunduğu için bu eğitimler çok önemli. Ayrıca bu eğitim ilk ve son değil. Ihtiyaç olduğu her zaman bu eğitimleri düzenleyebiliriz" diye konuştu. Eğitim programı, uzmanların konu anlatımı ve soru-cevap bölümü ile devam etti.

21.04.2014 ( 15.44 )