23 Nisan Törenlerle Kutlandı...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Cumhuriyet Meydanı ve Şinasi-Figen Bayraktar Ortaokulu'nda düzenlenen resmi törenler ile kutlandı.

İlk olarak Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen törene, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Belediye Başkan Vekili Celal Karakaş,  İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, Baro Başkanı Bülent Şarlan başta olmak üzere çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcisi, öğrenciler ve kentliler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş'ın Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile son buldu.

Resmi törenler, ardından Şinasi ve Figen Bayraktar Ortaokulu'nda devam etti. Buradaki törene ise, Vali Ahmet Çınar, Belediye Başkan Vekili Rebiye Ünüvar, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal, İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, Baro Başkanı Bülent Şarlan ile kurum ve kuruluş temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler ile çok sayıda veli ve kentli katıldı.

Okuldaki renkli etkinlikte, öğrencilerin performansı göz doldururken, Cumhuriyetin kuruluşuna ilişkin mini skeç, dans ve koro performansları katılımcılardan büyük alkış aldı.

Törende ayrıca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Ahmet Çınar tarafından takdim edildi.

24.04.2014 ( 15.56 )