Kent Turizmine Bir Katkı Daha: Parion Otel Hizmete Girdi...

Çanakkale'nin turizm yatırımı açısından yeni yüzü olan Parion Otel'in açılış töreni hafta sonu geniş bir katılımla gerçekleşti.

İkinci Demircioğlu Caddesi üzerinde Sarıçay'ın yanıbaşında bulunan Parion Otel'in açılış törenine Vali Ahmet Çınar, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan başta olmak üzere, kurum ve kuruluş temsilcileri, turizmciler, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreninde, Çanakkale Koleji İlkokulu folklor ekibi bir gösteri sunarken, açılış konuşmasını gerçekleştiren Parion Otel Sahibi ve Çan-Ka İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karakaş, Parion Otel ile birlikte kentteki turizm sektörünü bir adım daha ileri taşımayı hedeflediklerini söyledi. Kentte 5 yıldızlı yeni bir oteli hizmete açmış olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduklarını ifade eden Karakaş, 18'i süit olmak üzere toplam 162 odada yaklaşık 380 kişiye 5 yıldızlı hizmet kalitesi sunulacağını söyledi. Karakaş, bunların yanısıra otopark, yüzme havuzu, sauna, fitness, sağlık merkezi, Türk hamamı, masaj salonu, kuaför, kentin marka ürünlerinin satışının yapılacağı butik, toplantı salonu ve iki adet çok amaçlı salonunun da yer aldığını kaydetti.

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise,

yeni hizmete giren otelin açılışının hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Bulunduğumuz yer belediyeye ait bir arsaydı. Zamanında bu yeri değerlendirmek için çok çaba sarf ettik. Her seferinde bu alana konut yapmak için teklifler geldi. Fakat bizler bunu kabul etmedik. Sonunda Çan-Ka İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karakaş bu alana otel yapmak istediklerini söyledi. Kendisine bu konuda destek olduk. Sonunda kentimizin turizmine büyük katkı sağlayacak böyle güzel bir tesis ortaya çıktı. Kendilerini kutluyorum. Bundan sonra da ilimize yeni 5 yıldızlı otellerin yapılmasından yanayım. Bu konuda da sayın valimizle görüşmelerimiz sürüyor. Turizm kenti Çanakkale'mize böyle yeni tesisler gerekiyor" diye konuştu.

Vali Ahmet Çınar ise, tarih, kültür ve turizm açısından önemli zenginliklerin bulunduğu kentte, yerli ve yabancı konukların ağırlanması adına bu tür tesislerin öneminin büyük olduğuna değinerek, tesislerin artırılması adına birlik ve beraberlik içinde çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Konuşmaların ardından Otelin açılışı gerçekleştirilirken, konuklar müzik dinletisi eşliğinde düzenlenen kokteylde otel hakkında bilgi alma ve sohbet etme imkanı buldu.

28.04.2014 ( 14.14 )