Anasayfa > SOSYAL YAŞAM > Belediye Sanat Toplulukları

Çanakkale Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu...

Şef: İftihar VANLI

Koro Başkanı: Süheyla ERİŞ

Koro Başkan Yardımcısı: Elif KARSLIOĞLU

Koro Başkan Yardımcısı: Mehmet KAZANCI

Çanakkale Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu 2002  yılında Belediye Başkanı Ülgür GÖKHAN'ın talepleri doğrultusunda, Şef İftihar VANLI yönetiminde kurulmuştur.

Sırasıyla İlkay KANBER, Nilgün DEĞİRMENCİ, İrfan MUTLUAY Koro’ya başkanlık etmiştir ve günümüzde bu görevi Süheyla ERİŞ yürütmektedir.

Çanakkale Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu yeni dönem kayıtları her yıl eylül ayında gerçekleştirilmektedir. Çanakkale Belediyesi web sitesi, afiş ve duyurular ile ilan edilen yeni kayıtlar, Çanakkale Belediyesi Kültür Birimi’ne, şahsen doldurulan form ile gerçekleştirilir.

Eylül ayı boyunca devam eden kayıtlar sona erdiğinde, başvuran adayların Şef İftihar Vanlı ile görüşmesi sonucu Koro’ya yeni katılımlar gerçekleşir. Türk Halk Müziği Korosu 2013 – 2014 döneminde,  18 – 60 yaş arası, çeşitli meslek gruplarından kişiler ile faaliyet göstermektedir.

Çalışmalar Pazartesi ve Çarşamba günleri, Çanakkale Belediyesi Evlendirme Memurluğu Nikah Salonu’nda, 18:00 – 20.00 saatleri arası yapılmaktadır.Amacı; kültürümüzün en önemli unsurlarından biri olan Türk Halk Müziği’ni, atalarımızdan devraldığımız ilkeler doğrultusunda geliştirmek ve gelecek nesillere devretmek üzere, Türk Halk Müziği konusunda kuram ve uygulamayı birleştirerek çeşitli formları tanımak, öğrenmek ve öğretmek, bu çalışmaların sonucu olarak ulaşılan yeti birikimini çeşitli yollarla sergileyip bir kültür hizmeti sunmaktır. Bu kapsamla yola çıkarak yurdumuzun hemen her yerindeki türkülere repertuarında yer verir.

Çanakkale Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu yıl içinde “Yeni Yıla Merhaba”, “18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi” ve “Yıl Sonu” başta olmak üzere, talepler doğrultusunda şehir içi ve şehir dışı olmak üzere çeşitli kurum ve dernekler için konserler vermektedir.

Şef İftihar VANLI
1980 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Müzik Anabilim Dalından mezun olan İftihar VANLI, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde ülkenin çeşitli  illerinde Müzik Öğretmenliği yapmış, aynı zamanda öğrenci ve kurum koroları çalıştırmıştır. 12 yıl profesyonel olarak batı müziğiyle uğraşmış, çeşitli orkestralarda bateri, bas gitar, ve org çalmış, zaman zaman solistlik yapmıştır. Milli Eğitim Bakanlığındaki son görev yeri olan Yenice ilçesinden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine geçiş yapmış, burada Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. Üniversitedeki çalışma hayatı süresince Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Halk Müziği Akademik Korosu ve Türk Halk Müziği Öğrenci Topluluğunu kurmuştur ve derslerine girdiği Oyunculuk Bölümü ile kurduğu ritm grubu oldukça ses getirmiştir.

On bir yıldır Çanakkale Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’nun Şef’liğini yapmakta ve başarılı bir şekilde yolunda ilerlemektedir.

Sazlar;

Tolga ÖZDEMİR - Kabak Kemane Kadir ELMAS

Bağlama

Gökhan TOP – Bülent SED – Erdal EREN SAYIN -Gazi GÜNEŞ - Hüseyin ÖZTÜRK