Anasayfa > SOSYAL YAŞAM > Belediye Sanat Toplulukları

Çanakkale Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu...

Şef: Aydın TEKİNDOR

Koro Başkanı: Tolga ÖZDEMİR

Koro Başkan Yardımcısı: Özcan KARAMAN

Çanakkale Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu 1994 yılında kuruluş çalışmalarına başlamış ve 1995 yılında ilk konserini vererek Çanakkale’nin kültür ve sanat hayatındaki yerini almıştır.

Geçen süre içerisinde 60’ı aşan konser ve dinleti gerçekleştirmiş, bu konserlerde 135 bestekârın 25 değişik makamda, 465 eseri seslendirilmiştir.

Türk Sanat Müziği Korosu yeni dönem kayıtları her yıl Eylül ayında gerçekleşmektedir. Başvuru tarih ve şartları afiş ve duyuru yoluyla ilan edilmekte, Belediye web sitesinde yayınlanmaktadır. Başvurular Çanakkale Belediyesi Kültür Birimine şahsen doldurulan form ile yapılmaktadır.

Başvurular sona erdiğinde Koro Şefi Aydın Tekindor’un adaylar ile yaptığı görüşme sonucu yeni koro üyeleri belli olur. Çalışmalar Salı ve Perşembe günleri, Çanakkale Belediyesi Evlendirme Memurluğu Nikah Salonu’nda 18:00 – 20:00 saatleri arasında gerçekleşmektedir.

Kuruluşundan bugüne kadar, Türk Sanat Müziği’nin tanınmış sanatçı ve söz yazarlarını da bünyesinde barındıran Koro, 265 kişiye ev sahipliği yapmıştır ve 2015-2016 sezonunda 83 üye ile yoluna devam etmektedir. Çanakkale Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu her sene, “Yeni Yıla Merhaba” ve “Yıl Sonu” başta olmak üzere gelen talepler doğrultusunda şehir içi ve şehir dışında çeşitli konserler gerçekleştirmektedir.

Şef Aydın TEKİNDOR

Bolu’da dünyaya gelen Aydın TEKİNDOR ilk, orta ve lise öğrenimini doğduğu şehirde tamamlamıştır. İlk musiki bilgilerini Bolu Musiki Derneği’nin kurucusu olan babası Fahrettin Tekindor’dan almış ve ilk konserini 7 yaşında vermiştir. Lise çağlarındayken hazırladığı iki beste TRT denetiminden geçerek repertuara alınmıştır.

İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Yüksekokulu’nu bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde İdari ve Mali İşler Müdürlüğü, Türkiye Azot Sanayi Genel Müdürlüğü’nde genel sekreter olarak görev yapmış, 1994 yılında emekli olarak Çanakkale’ye yerleşmiştir.

Şarkıları Yüksel UZEL, Samime SANAY, Ayşe TUNALI, Hüner COŞKUNER, Hakan ASLAN gibi sanatçılar tarafından seslendirilmiş, çeşitli televizyon kanalları ve radyolarda yayınlanmıştır.

Bağlama, gitar, tambur ve ud çalan ve besteleri çeşitli yarışmalarda dereceye giren TEKİNDOR, 1994 yılından itibaren Çanakkale Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’nun şefidir.

Sazlar;

Anıl Canaz(Keman), Arzu Orgun Dilşen(Ud), Çağtay Örnekol(Tambur), Gülay Kütükçüler(Bendir), Gültekin Akyüz(Ney), Hüseyin Ersoylu(Tambur), Kemal Erol(Keman), Mehmet Efe (Ud), Necip Tokay(Ud), Özcan Karaman(Kanun), Tolga Özdemir(Viola), Salim Vehbi Esengil(Ritm Saz), Sami Ünal (Viola), Semih Balıkçı(K.Kemençe), Serhat Tanınmış(Klernet), Vedat Erten (Villi Tef)

Bay Koristler;

Akın Kuyucu,Alirıza Aydınonat, Ali Rıza Özdemir, Ali Kasvelioğlu, Burak İncedere, Evren Beceren, Faik Çakıcı, Ferhan Gedik, Günay İğli, Güngör Topsoy, Halil Yalçınkaya, Hasan Görür, İsmet Baki Aydın, Mehmet Calışkan, M.Can Demir, M.Ali Kantarcı, Mehmet Özcan, M.Kemal Ertuğrul, Mustafa Şakarcan, Polat Çetin, Seyfullah Aydın, Şevket Ağan, Vedat Ayfer, Yavuz Aldemir