Çanakkale Belediyesi’Nden Tıp Fakültesi’Ne Nakdi Destek…

Çanakkale Belediyesi, Belediye Meclisi’nin kararı doğrultusunda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin yeni Tıp Fakültesi hastane binası için 400 bin TL’lik nakdi yardımda bulundu.

Çanakkale Belediyesi ve ÇOMÜ arasındaki nakdi yardım protokol törenine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Belediye Başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin yanı sıra ÇOMÜ’den akademik personeller katıldı.

Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, daha önce alınan meclis kararı doğrultusunda Çanakkale için büyük önemi bulunan ÇOMÜ Tıp Fakültesi’nin yeni hastane binası için 400 bin TL yardımda bulunduklarını kaydetti. Kentlilerin tedavi amaçlı şehir dışına çıkmak zorunda kalmasının büyük bir sorun olduğuna dikkat çeken Başkan Gökhan, ÇOMÜ Tıp Fakültesi’nin bu nedenle kent için büyük önem taşıdığına vurgu yaptı.

Gökhan, ÇOMÜ’nün bu anlamda gelişen bir üniversite olduğunu belirterek, “Özellikle Tıp Fakültesi'nin hızlı ilerlemesini memnuniyetle takip ediyoruz. Çok kısa sürede fakülte binası inşaatlarına başlandı. İnşaatlar hızlı bir şekilde devam ediyor. ÇOMÜ Tıp Fakültesi'nin kentin gelişmesine katkı sağlayacağını biliyoruz. Tıp Fakültesi demek gerek il içinden gerek il dışından ve hatta önümüzdeki süreçte fakültemizin daha da gelişmesi durumunda yurtdışından bile birçok hastaya hizmet verilmesi demektir.

Çanakkale, doğasıyla, oksijeniyle, temiz havasıyla çok ciddi imkanlara sahip bir kent ve sağlık turizminin gelişmesi için bunlar çok büyük imkanlar. Dolayısıyla Tıp Fakültesi, kentin ve bölgenin gelişimine büyük katkı sağlayacaktır. Bu noktada fakültenin gelişmesi adına elimizden gelen katkıyı sunmak için çabalıyoruz.” dedi. Kentlilerin tedavi amacıyla kent dışına çıkmalarının büyük külfet ve sıkıntı olduğuna da dikkat çeken Başkan Gökhan, bu sıkıntıların önüne geçmek ve Tıp Fakültesinin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla Belediye Meclisi’nin 400 bin TL’lik yardım kararı aldığını söyledi.

Kentlileri de Tıp Fakültesi’ne bağışta bulunmaya davet eden Başkan Gökhan, “Tüm Çanakkalelileri üniversitemizin Tıp Fakültesi'ne bağış yapmaya davet ediyorum. Kurumlar, şahıslar herkes elinden ne geliyorsa destek olmalı" diye konuştu.

Protokol töreninde konuşan ÇOMÜ Rektöre Prof. Dr. Sedat Laçiner ise, bağışlardan dolayı memnuniyet duyduklarını belirterek, Çanakkale Belediyesi’ne de katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti. Laçiner, gelişen ÇOMÜ’nün hem eğitime hem de kent ekonomisine katkı sağladığını belirterek, “ Çanakkale’nin en mühim sorunlarından bir tanesi sağlık problemi. Sadece kanser değil, hemen hemen her alanda 3. Basamak ileri tetkik gerektiren sorunlarda büyük şehirlere hasta taşınıyor. Bu anlamda Tıp Fakültesi, Çanakkale’nin geleceği için sevindirici bir gelişme” dedi.

Hastane binası için kurum ve kuruluşların yanı sıra şahıslardan da yardım aldıklarını belirten Laçiner, “Bizim için en anlamlı katkılardan biri de belediyenin yapmış olduğu katkıdır. Üniversite ve belediye bu şehrin iki mühim kurumudur. Birlikte çalışmaları bir zarurettir ve çok iyi bir ilişki sergilemesi gerekir. Son 3-4 yıldır bu ilişkinin kurumsallaşmaya başladığını düşünüyorum. Bu anlamda Sayın Başkana ve ekibine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından nakdi yardım protokolü imzalandı. Başkan Ülgür Gökhan, ÇOMÜ Tıp Fakültesi için nakdi yardım protokolü kapsamında bağışlanan 400 bin TL'lik sembolik çeki ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner'e takdim etti

16.09.2014 ( 14.05 )