Dünya Barış Koşusu Çanakkale Etabı’Na DAVETLİSİNİZ!..

Uluslararası dostluğu ve barışı teşvik etmeyi amaçlayan küresel bayrak yarışı Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run/Dünya Barış Koşusu gönüllülerinin yolu, Türkiye etabı kapsamında kentimizden de geçecek. 19 Eylül Cuma günü Saat 16.30’da Çanakkale’de olması beklenen katılımcılar, kentte bir dizi etkinlik de gerçekleştirecek.

İskelede, öğrenciler ve kentlilerin de katılımıyla karşılanacak barış gönüllüleri Özgürlük Parkı’na doğru kentli ile birlikte yol alacak. Özgürlük Parkı’nda Barış Ağacı dikimi de gerçekleştirilecek olan program kapsamında Saat 19.00-20.00 arasında Grup Genciz ve Grup Ezgi organizasyon adına bir konser verecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Çanakkale Valiliği, Çanakkale Belediyesi ve Global Travel Planner ortaklığında gerçekleştirilen organizasyona tüm kentlilerimizin katılımlarını bekliyoruz.

Barış Koşusu Genel GüzergahBarış Koşusu Yerel Güzergah

Organizasyon Hakkında

Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run / Dünya Barış Koşusu uluslararası dostluğu ve anlayışı teşvik etmeyi amaçlayan küresel bir bayrak yarışıdır. Huzurun bir sembolü olarak, koşucular dünya çapında 100 üzerinde ülkede seyahat ederken elden ele geçirdikleri yanan bir meşale taşırlar. Dünya Barış Koşusu, dünyanın dört bir yanından gelen gönüllülerle oluşturulmuş, kar amacı gütmeyen bir sivil toplum organizasyonudur. Bu organizasyonun amacı, farklı ülkelerden, farklı kültürlere sahip, farklı dinlere inanan insanları bir araya getirip; öncelikle kendimizden başlayarak, ailemizi, şehrimizi, ülkemizi uyum ve barış içinde yaşanan bir yere dönüştürme fikrini yaymaktır.

18.09.2014 ( 14.42 )