Bienaldeyiz Grubundan Dantelli ‘Barış’ Mesajı...

Çanakkale Belediyesi'ne bağlı Esenler, Barbaros, Troia Sosyal Yaşam Evleri'nde bulunan kadınlar ve Kent Gönüllülerinin destekleriyle ve 4'üncü Uluslararası Çanakkale Bienali etkinlikleri kapsamında faaliyetlerini yürüten Bienaldeyiz Grubu'nun organizasyonuyla düzenlenen etkinlikte kadınlar, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan tarihi topun üzerini dev dantel örtü ile kapattı.

Bu yıl ‘Savaşın Sonunu Yalnızca Ölüler Görür’ temasıyla düzenlenen 4. Uluslararası Çanakkale Bienali etkinlikleri kapsamında Bienaldeyiz Grubu, kendilerini destekleyen kadınlarla birlikte yaklaşık 2 ayda örülen dev dantel örtüyle, Çanakkale Savaşlarında kullanılan tarihi topun üzerini örterek barış mesajı verdi.

Etkinliğe katılan eşi Hale Gökhan ile birlikte katılan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise burada yaptığı konuşmada, savaşlarda kullanılan tarihi topun üzerinin barış örtüsüyle örtüldüğünü dile getirerek, “Kadınlarımız el emekleri ile işledikleri beyaz örgülerini bir araya getirdiler. Bu örtüyü de savaş simgesi olan bir topun üzerine örttüler. Bizim kadınlarımızın da bu kentte hep savundukları şey, barış ve özgürlükleridir. Kadınlarımız böyle bir etkinlik yapmışlar, bienale de çok uygun. Kendilerini hem emekleri hem de düşünceleri için kutluyorum” diye konuştu.

02.10.2014 ( 14.16 )