Çanakkale Belediyesi’Nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri…

‘Ekim Geçidi’  Büyük İlgi Gördü

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Seramik Müzesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi işbirliğiyle bu yıl 13. kez düzenlenen ‘Ekim Geçidi’ karma sergisi, Seramik Müzesi’nde açıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden Yrd. Doç. Halide Okumuş’un organize ettiği sergiye 48 sanatçı yaklaşık 60 eserle katıldı. Cumhuriyete saygı duruşu niteliğindeki serginin açılışına çok sayıda davetli katılırken, resim, seramik, tekstil gibi modern ve geleneksel pek çok sanat dalının iç içe olduğu sergi büyük ilgi gördü.

13. Ekim Geçidi Disiplinlerarası Karma Sergi, 20 Kasım tarihine kadar Seramik Müzesi’nde gezilebilir.

Cumhuriyet Bayramı Kapsamında ‘Dostluk Konseri’

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında bir diğer etkinlik de Süleyman Demirel Konferans Salonunda gerçekleşti. Kardeş kent Osnabrück’ten gelen Pro Musica Osnabrück ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Akademik Oda Orkestrasının ‘Dostluk Konseri’ davetlilerden tam not aldı.

28 Ekim tarihinde iki kardeş kentin orkestralarının birlikte gerçekleştirdiği konseri şefler Peter Herbaum ve Tamer Bektaş yönetti. Konserin sonunda Herbaum ve Bektaş’a çiçek takdim eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, katılımcıların Cumhuriyet Bayramını kutladı.

Etkinlikler Ertelendi

Öte yandan, 29 Ekim tarihinde Çanakkale Belediyesi tarafından düzenlenecek olan fener alayı, havai fişek gösterisi ve Nilüfer Konseri ise, Ermenek’te yaşanan maden kazası nedeniyle ileriki bir tarihte gerçekleştirilmek üzere ertelendi.

30.10.2014 ( 15.15 )