Belediye Başkanı Sayın Ülgür GÖKHAN'ın Dünya Çocuk Hakları Günü Kutlama Mesajı...

Şiirin büyük ustası Nazım Hikmet şöyle demiş dizelerinde: “Dünyayı verelim çocuklara hiç değilse bir günlüğüne, allı pullu bir balon gibi verelim oynasınlar”
Çocukların çocuk olmasına izin vermezsek eğer, tozpembe dünyalarına karalar çalarsak ve küçük omuzlarına yaşamın acımasız yükünü bindirirsek, bu yük altında ezilen sadece onlar olmaz.  Bırakalım çocuk sadece çocukluğunu yaşasın. Çizgilerden taşırsın resmini; susturmayalım, bağırsın sesi yettiği kadar ve yetmediği yerde destekleyelim. Ket vurmayalım içinden fışkıran yaratıcılığa. Çünkü onlar hiçbir adımını kötülük düşünerek atmaz, art niyet taşımaz, aramaz. Dünya üzerinde onun masumiyeti, doğallığı, dobralığı ve yaratıcılığıyla başka hiçbir şey yarışamaz.
Mutlu çocuk, mutlu gelecek demektir. Bu yüzden onlara sahip çıkmalı ve hepimiz biraz çocuk kalmalıyız.
Tüm çocukların Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutluyor, hepsini sevgiyle kucaklıyorum.

Ülgür GÖKHAN