Sosyal Konutlar Mevkii Kentsel Yenileme Projesi Kapsamında Hak Sahipleri İle Görüşüldü…

İsmetpaşa Mahallesi’ndeki 866 konutu kapsayan Sosyal Konutlar Mevkii Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili düzenlenen toplantıda Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, bölgedeki hak sahipleri ile görüştü.

Ulusal Mimari Proje Yarışması ile birlikte projelerin belirlendiği Sosyal Konutlar mevkiindeki kentsel yenileme çalışmalarına ilişkin süreç devam ediyor. Yarışmanın 15 Kasım tarihinde düzenlenen ödül töreninin ardından dereceye giren projelerin Çataltepeliler Derneği’nde sergilenmeye başlanması ile birlikte, bölge sakinleri projeleri yakından inceleyerek, hem sorularını Çanakkale Belediyesi yetkililerine iletti hem de projelere ilişkin görüş ve önerilerini sundu.

6 Aralık Cumartesi günü ise, projenin değerlendirilmesi için Çataltepeliler Derneği’nde bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri, İsmetpaşa Mahalle Muhtarı Özkan Vural ile bölgedeki hak sahipleri katıldı.

Toplantının başında bir konuşma yapan Başkan Gökhan, Kentsel Yenileme Projesinde hak sahiplerinin görüşlerinin alınarak, etap etap ilerleme kaydedildiğini söyledi. Katılımcı bir anlayışla sürecin devam ettiğini belirten Başkan Gökhan, bölgenin büyük bir alanı kapsadığını, hak sahiplerinin sayısının fazla olduğunun altını çizerek, tüm istek ve talepleri mümkün olduğunca karşılamak adına titizlikle çalışıldığını kaydetti.

Proje yarışmasının ardından dereceye giren eserlerin özellikle bölge sakinlerinin incelemesi için sergilendiğini belirten Başkan Gökhan, “Bu sergiyle birlikte sizler sorular sordunuz, öneriler getirdiniz. Bunların tümü not alındı. Bu noktada bugün bunları bir değerlendirelim istedik. Neredeyiz ve bundan sonra nereye gideceğiz? Bu toplantıda eğer genel anlamda hemfikir olabilirsek, ileriki etaplara gideceğiz. Sizlerle birebir görüşmeler başlayacak. Bu, o yüzden bir sonuç toplantısı değil, ara toplantıdır. Proje üzerine değerlendirme yapacağız” diye konuştu. Başkan Gökhan, ardından bölge sakinlerinden gelen soruların yanıtlarını verirken, toplantı karşılıklı soru-cevap ve fikir alışverişi ile son buldu.

08.12.2014 ( 16.06 )