Çanakkale Ve Giresun Arasında Kardeş Kent Sözleşmesi İmzalandı...

1922 Büyük Taarruzla başlayan tarihi bağları bulunan Çanakkale ve Giresun illeri arasında kardeş kent sözleşmesi imzalandı.

Törene, CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Biga Kaymakamı Fatih Genel, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığı Merkez Komutanı Dz. P. Kd. Alb. Necmettin Sarı, Giresun Barosu Başkanı Av. Gültekin Uzunalioğlu, Çanakkale Barosu Başkanı Av. Bülent Şarlan, her iki ilin belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ile her iki ilden çok sayıda davetli katıldı.

Kardeş kent sözleşmesinin imzalandığı renkli gece, Çanakkale ve Giresun Belediyelerinin halk oyunları ekiplerinin gösterileri ile başladı. Gecede, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığı Merkez Komutanı Dz. P. Kd. Alb. Necmettin Sarı, 1922 Büyük Taarruzda Giresun’dan yola çıkan 47. Alayın Çanakkale’ye gelişini ve Çanakkale’de sürdürülen mücadeleyi anlatırken, gecenin ev sahiplerinden Çanakkale Giresunlular Derneği Başkanı Onursal Aydın, iki kent arasındaki kardeşlik bağının sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Milletvekili Serdar Soydan da, iki kent arasındaki kardeş kent sözleşmesinin çok önemli olduğuna vurgu yaparken, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu da, iki kentin geçmişten gelen kuvvetli bağları olduğunu söyledi. Aksu, Kurtuluş Mücadelesinde Giresun’dan gelen birliklerin Çanakkale’de Anadolu’yu kurtarmak adına mücadele verdiğini belirterek, “Bu ülke kolay kurulmadı. Bundan sonra da gençlerimiz bu ülkeye sahip çıkacak. Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını birlikte yaşatacağız” diye konuştu. Aksu ayrıca, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan başta olmak üzere, kardeşlik sözleşmesinde emeği bulunanlara da teşekkürlerini iletti.

Başkan Aksu’dan sonra bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, Çanakkale ve Giresun arasında çeşitli benzerlikler olduğunu belirterek sözlerine başladı. Gökhan, “Giresun Belediye Başkanımız Kerim Aksu ile ikimizin ortak noktaları var. İkimiz de çevre mücadelesi yapıyoruz. Ben, Kazdağlarını savunuyorum, O, HES’lere karşı mücadele ediyor. İki güzel kentin Belediye Başkanlarıyız. İnsanlarımız da çok güzel. Barışsever, özgürlüklerine düşkün, Atatürkçü, ülkesini ve bağımsızlığını savunan insanlarımız var” diye konuştu. Çanakkale’nin barışın ve özgürlüklerin kenti olduğuna da vurgu yapan Başkan Gökhan, “Bu kentte yaşayan herkes, kendi öz kültürünü yaşama fırsatını bulabilmelidir. Kim olursa olsun bunu yapabilmelidir. Bir araya gelip, kültürlerini yaşatabiliyorlar ise bu kente barış ve özgürlük vardır. Çanakkale’de bunu yaşıyoruz. Giresun’da da yaşandığını biliyorum” dedi. Başkan Gökhan da, Çanakkale Savaşlarının 100. yılı gibi anlamlı bir tarihte imzalanan kardeşlik sözleşmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletirken, bundan sonra Giresun ile çeşitli alanlarda işbirlikleri yapılacağının da altını çizdi.

Konuşmaların ardından Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Kardeş Kent Protokolünü imzalarken, karşılıklı olarak hediye takdiminde de bulunuldu. Renkli gece, müzik dinletileri ve danslarla birlikte keyifli bir şekilde son buldu.

Giresun Heyetinden Belediye Ziyareti

Öte yandan, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ve eşi Müge Aksu, Giresun Belediye Meclis üyeleri ve Giresun heyeti ile birlikte Çanakkale Belediyesini de ziyaret etti. Heyeti, eşi Hale Gökhan ile birlikte ağırlayan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, ziyaret karşılıklı sohbet ve hediye takdimi ile son buldu.

02.03.2015 ( 15.18 )