Çanakkale’Nin Gezici Tırı Türkiye’Yi Dolaşıyor...

Çanakkale Savaşları’nı ve tarihini anlatan Çanakkale Tırı,  “Barışın” 100. yılında Türkiye’yi dolaşacak.

Çanakkale Belediyesi’nin 100.yıl etkinlikleri kapsamında gerçekleşecek proje ile pek çok il ve ilçe dolaşacak olan Çanakkale Tırı, kentimizde yazılan destanları, kahramanlıkları tüm görselliği ile gözler önüne serecek. Bağımsızlık mücadelemizde bir dönüm noktası olan Çanakkale Deniz Zaferi’ni objeleri ve hikâyeleri ile Türkiye’nin ayağına götürecek olan Tır, Çanakkale ilçeleri başta olmak üzere Balıkesir, İstanbul, Antalya, Adana, Konya, Giresun, Ankara, Kütahya, Sakarya, Zonguldak, Tokat, Urfa, Mersin, Hatay gibi şehirlerin de aralarında bulunduğu 40 il gezecek.

Bu proje ile merak eden ancak kentimize gelme fırsatı bulamayan herkes Çanakkale’den bir parçayı gezip, tanıma imkânı bulacak.

04.03.2015 ( 10.03 )